The Diamond

Submit By :

The Diamond

The Diamond

Dahulu band ini dikenali sebagai DIAMOND BACKS. Ditubuhkan pada 2005 yang dianggotai oleh Amy sebagai vokal dan gitar utama, Chiko sebagai pemain drum, dan Wan sebagai pemaain bass.

Selang berapa tahun, DIAMOND BACKS bertukar nama THE DIAMOND disbbkan ingin memperjuangkan indie rock bukan sekadar genre tapi semangat dalam diri.

Pada tahun 2006, line bertukar disebabkan masing2 meneruskan pembelajaran. line up baru pada 2007 ialah Amy sebagai vokal dan gitar utama, Ad sebagai gitar kedua, Amai sebagai pemain bass dan Tapa sebagai pemain drum.

THE DIAMOND memainkan melodi yg rancak dan boleh dance iaitu indie powerpop tp pada hakikat lyric jikalau korg fahami adalah masalah dgn karenah manusia. THE DIAMOND juga telah memasuki pertandingan band dan juga ROTTW.

Pada tahun 2008, Amai keluar band ini disebabkan ingin sambung belajar dan di gantikan Wan sebagai pemain bass. so line up terbaru THE DIAMOND:

AMY – vokal and gitar utama

AD – backup vokal and gitar kedua

WAN – pemain bass

TAPA – pemain drumm

EDZMEER – drum

MASRIN – session on bass

p/s: Terima kasih pada kawan2 yg terus menyokong kami dari asal name band DIAMOND BACK hingga band ini di tukar name THE DIAMOND. Kami sentiasa update dgn peredaran masa dgn music2 kami!! TERIMA KASIH

http://www.myspace.com/radihead22

Comments

One Comment on "The Diamond"

  1. shabyrockasmara on

    masrin bass couple..