The Spektor | MalayaParkDotCom

The Spektor

Submit By :

About THE SPEKTOR

Kugiran THE SPEKTOR mula wujud dan memulakan operasai mereka di sebuah area di Tangkak Johor. Negeri Johor juga dikategorikan as independent band rising zone koz kini kita sudah mula nampak kemunculan band2 independent dari negeri itu.

Member-member band nih mula bersatu hati dan bersama menubuhkan sebuah band pada 17/6/2007 yang terdiri dari 5 org manusia iaitu degux, ayul, apang, codex, arab. pasal position instrument aku xdpt nak detailkan koz maklumat yg terhad dan sedang menunggu jwpn dari band THE SPEKTOR untuk corperate bersama.

Aper2pun band nih memperjuangkan genre garage rock yg sememangnya diantara genre feveret aku. Band nih gak ada unsur2 brit-rock/pop, yakni dari instrument improvment mcm bass, drum and vokalis dier yg aku nmpak ketara la. Aku juga berpendapat diorang ni agak terer la koz brjaya mengabungkan genre2 grunge, rock, brit-rock/pop menjadi sound yg agak seragam and aku dengar pun sedap xserabut sound dier syoook abiss la katakan.Lagu yg mereka perjuangkan agak best untuk2 indie fanz dgr like burning citizen dan rotter.

aku nak beri pendapat sikit pasai lagu like burning citizen, aku dgr lagu ni at least 3 kali sehari coz lagu ni memg masyuk, lead guitar dierpun terer semcm jer goreng, bass pun ok gak mcm artic monkeys aku dgr, yg masyukkk drummer dier la irama seragam ada sound like grunge and brit-rock, and lastly vokalis dier sore yg memg sesuai untuk genre grunge syokkkkk abissss

influence band member ni lak mcm BRMC, the strokes, Joy Division dan Oasis. hehe ptutler best tgk influence band laa tip top turrr. band len yg korang leh chekout ada persamaan ngan band nih adalah band QUEEN SEA BIG SHARK dan THE SUITCASE.

Member band: degux, ayul, apang, codex, arab

aper2 hal kalo nak lbh info pasal band nih just go to this website:

http://www.myspace.com/thespektor

http://www.amp.channelv.com/thespector

ENJOY WITH THIS REVIEW OK

Comments

One Comment on "The Spektor"

  1. kadok on

    nice song….quite catchy song…strive for success man