Senarai band genre metal hardcore Malaysia yang anda perlu tahu. | MalayaParkDotCom

Senarai band genre metal hardcore Malaysia yang anda perlu tahu.

Submit By :

Salam pembaca setia Malayapark.com, hope korang semua sihat disisi yang tersayang. Beberapa bulan lepas aku ada buat survey dalam facebook berkenaan dengan band Metal / Hardcore dan seangkatan dengannya yang wujud dalam Malaysia ni. Ramai jugak yang jawab survey dan kebanyakannya adalah dari golongan wanita. Respek kaum ibu hehe, layan metal beb diorang ni. Kenapa layan genre metal? member aku cakap orang layan metal ni orang yang banyak masalah, betul ke? Aku rasa bergantung pada individu benda-benda macam ni.

As Sahar


Kalau korang seorang yang mempunya jiwa yang aggresif mungkin lagu-lagu metal sesuai untuk korang. Aggresif maksud aku adalah kearah positif la, mungkin lagu metal ni kebanyakannya berunsur semangat yang membuatkan korang berkobar-kobar nak buat sesuatu. Irama metal ni jangan la disalahtafsir pulak, kebanyakan tak berapa faham dan sering kaitkan metal dengan benda-benda yang tak sihat. Salah tu, jangan kerana berapa kerat yang sesat kita dah “mark” benda tu dah tak elok.

Aku memang tak banyak tahu pasal band-band metal kat Malaysia ni selain daripada Restraint, Cassandra, Naratu dan Sil Khannaz. Jadi post kali ini bertujuan untuk kumpul list mana-mana band metal kat Malaysia . Kalu korang ada band yang nak ditambah sila letak dalam ruangan komen. Aku akan update dari semasa ke semasa post ni. BTW aku tengok kat gig besar-besar band metal ni selalu jadi opening act, mayb sebab nak panaskan enjin giggers. hehe majulah Metal untuk Malaysia.

Senarai band metal Malaysia (Diupdate dari masa ke semasa ) .

Band Legend
Cromok
Website :

Sil Khannaz
Website :

Langsuyr
Website :

As-Sahar
Website :

*Tulis dalam ruangan komen untuk tambah dalam list.

Metal Malaya
Mistik
Website :

Aradia
Website :

Graveless
Website :

Cryptic Melediction
Website :

Tasyim
Website :

Mandatory
Website :

Restraint
Website :

Second Combat
Website :

Cassandra
Website :

Naratu
Website :

Athotorgh
Website :

Argonist
Website :

The Padangs
Website :

Black Teritory
Website :

Hayagriva
Website :

To Be Updated!!

Comments

60 Comments on "Senarai band genre metal hardcore Malaysia yang anda perlu tahu."

  1. barney on

    scan,scoin,screen,slash,sting,scorr,spoon
    ni dia bapak metal malaysia

  2. tetansomel on

    Maddthelin, Time & Tide, Mirror Mirror, Sleeping Sorrows,

  3. NAMELESS on

    LAKES&SNADDERS

  4. AREP on

    Daarchlea laa bro!Zaman skrng x brapa layan dh sil khanaz bagai ni

  5. ruby on

    fahamkan soalan please. metal hardcore. bukan metal tepu. sil khanaz dan seangkatan dengannya bukan lah metalhardcore. nak tau camne music metalhardcore? tanye Mr. Google. thanks!

  6. abejoe on

    Falling Grudge…terbaikk

  7. abejoe on

    and Bleeding Mascara

  8. Rido Zimorique on

    Kami band darri Greenland genre Drillcore bukaake tahun mula 2002 till now.5 tahun tak dak album pasal terperangkap dlm ice

  9. ครีมหน้าขาว on

    whoah this blog is excellent i really like reading your
    articles. Keep up the great work! You know,
    lots of individuals are hunting around for this info, you can aid them
    greatly.

  10. wan on

    spon, scoin, lestari, hang pi mana, success, sepahtu, projector band dan jugak ali mamak adalah icon metal hardcore malaysia. sekian.