Senarai band genre metal hardcore Malaysia yang anda perlu tahu.

June 29, 2011 by  
Filed under Bands

Salam pembaca setia Malayapark.com, hope korang semua sihat disisi yang tersayang. Beberapa bulan lepas aku ada buat survey dalam facebook berkenaan dengan band Metal / Hardcore dan seangkatan dengannya yang wujud dalam Malaysia ni. Ramai jugak yang jawab survey dan kebanyakannya adalah dari golongan wanita. Respek kaum ibu hehe, layan metal beb diorang ni. Kenapa […]

Konsert Incubus Stadium Negara 23 July

July 17, 2011 by  
Filed under Gigs

Incubus akan mengadakan konsert di Kuala Lumpur pada 23 julai ini bertempat di Stadium Negara Bukit Jalil. Konsert ini merupakan kali ke tiga kalau tak silap aku Incubus datang ke Malaysia lepas Sunburst 2008 dan beberapa tahun sebelumnya. Tune Talk adalah penaja utama untuk konsert kali ini dan harga tiket pon boleh tahan gak r […]

Band Of The Day-Bluezymoody

April 6, 2011 by  
Filed under Bluezymoody

Original post ditulis oleh paktam BAND BLUEZYMOODY

Khottal in da house!

March 19, 2011 by  
Filed under Bands, Khottal

Sabtu yang mendamaikan dan kehujanan. Kenapa? sebab ia telah menjadikan aku lebih rajin untuk membuat review ini. Terima kasih hujan!! Pernah tak kamu semua mendengar lagu-lagu yang pelik dari band2 yang pelik? mungkin bagi sesetengah orang yang tidak pernah mendengar lagu seperti ini dengan mudah sekali menganggap ia pelik! Tak pelik sebenarnya tetapi “unik”. oh! […]

Veraciouz

February 16, 2011 by  
Filed under Bands, Veraciouz

Veraciouz “Asal usul nama Veraciouz di ambil sempena perkataan Veraciouz yang mana bermaksud “apa saja yang kami sampaikan adalah datang dari hati, atau dari perasaan kami tentang kehidupan dan persekitaran” Veraciouz mula ditubuhkan pada tahun 2005 dengan menggunakan nama Stardust Fever dan lebih cenderung kepada muzik ska. Band yang berasal dari Wangsa Maju ini pada […]

Hard Rock KL Cafe Battle Of The Band

January 25, 2011 by  
Filed under Gig, Gigs

HARD ROCK CAFE KUALA LUMPUR MENGUMUMKAN PENCARIAN BAGI BAND-BAND TEMPATAN UNTUK MEMENANGI PELUANG BERAKSI SECARA LIVE DI LONDON. (Kuala Lumpur, 10 Januari 2011) Hard Rock International memberi peluang kepada band-band tempatan memenangi peluang untuk membuat persembahan di Hard Rock Calling 2011, Hyde Park, London, iaitu salah satu festival yang dinanti-nantikan di arena dunia muzik! Antara […]

Moi Last Von dan Gelombang Instrumental Post- Rock.

December 12, 2010 by  
Filed under Bands, Moi Last Von

Moi Last Von. Moi Last Von ini bukan nasi moi yang ada lobak masin dan ayam cincang tapi merupakan sebuah band dari kangar, Perlis. Ditubuhkan pada pertengahan tahun 2008 iaitu bulan Jun. Ketika itu MLV masih lagi dalam proses mengenal muzik, belajar selok belok bermain alat2 muzik dan memandangkan anggota2 mereka bertaburan diseluruh semenanjung Malaysia […]

Excuse me [Grunge Generation]

October 27, 2010 by  
Filed under Bands, Excuse Me

“Kami harap music yang kami bawa dapat memeriahkan scene music kita. kami ingin kembalikn zaman grunge 90an. And remember  “GRUNGE NOT DEAD”. by Excuse Me. Pada era 90 an lagu yang bergenrekan grunge sudah mula menular masuk melalui lagu-lagu dari band-band seperti  Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Black Sabbath dan Led Zeppelin . Band-band ini juga […]

Nota-Nota Gila and 28 Hari: Jurnal Rock n’ Roll’ By Mohd Jayzuan

June 22, 2010 by  
Filed under Bands, Mohd Jayzuan

Nota-Nota Gila Update 27/8/2010 Dapatkan buku Nota-Nota Gila oleh Mohd Jayzuan, buku kedua hasil nukilannya selepas buku  28 Hari: Jurnal Rock n’ Roll’. Buku edisi terhad ini hanya ada 300 buah sahaja dan boleh dibeli dgn harga Rm 20.00 melalui online. Sesiapa yg berminat boleh tempah buku ini di email ini dealbionmalaysia@gmail.com. Lebih baik anda cpt bertindak kerana buku […]

Bombskilla

March 16, 2010 by  
Filed under Bands, Bombskilla

Selain band 697, Purevibracion, Skudap Skudip, GSC, dan Type yang memperjuangkan muzik2 ska dan reggae. Bombskilla juga tidak ketinggalan berjuang bersama2 mereka untuk memartabatkan muzik2 ini. Walaupun band ini masih baru tetapi itu bukan penghalang bagi mereka untuk terus menghasilkan karya2 yang berkualiti. Hye!, boleh korang ceritakan tentang line up, genre yang korang bawa dan […]

Next Page »