Senarai band genre metal hardcore Malaysia yang anda perlu tahu.

June 29, 2011 by  
Filed under Bands

Salam pembaca setia Malayapark.com, hope korang semua sihat disisi yang tersayang. Beberapa bulan lepas aku ada buat survey dalam facebook berkenaan dengan band Metal / Hardcore dan seangkatan dengannya yang wujud dalam Malaysia ni. Ramai jugak yang jawab survey dan kebanyakannya adalah dari golongan wanita. Respek kaum ibu hehe, layan metal beb diorang ni. Kenapa […]

Blastbuzz!! new slot 4 new n old band in MP!! Introduction.

Blastbuzz ni apekehelnye erk?? perbende plak? mesti korg tertnyn2 pe la fungsi bende nih. ok biar aku story sikit. kalian mesti sudah sedia maklum dengan kebanjiran band-band baru dan lama dalam negara kita ini. Terlalu banyak sangat dan ada yang minta tolong kami untuk pomot band diorg ( dan setgh tu kami wat ngan rela […]

Rockaway 2011 | Terbaek Dari Ladang

August 13, 2011 by  
Filed under Gigs

Terlebih dahulu Malayapark mengucapkan selamat berpuasa kepada seluruh umat islam seluruh dunia. Terima kasih kepada anda yang masih lagi setia membaca tulisan aku yang tidak seberapa. Info terbaru yang aku dapat dua tiga hari lepas dari member-member aku adalah berkenaan konsert Rockaway 2011 yang akan berlangsung di Bukit Jalil pada 8 Oktober 2011. Bukan dalam […]

Moi Last Von dan Gelombang Instrumental Post- Rock.

December 12, 2010 by  
Filed under Bands, Moi Last Von

Moi Last Von. Moi Last Von ini bukan nasi moi yang ada lobak masin dan ayam cincang tapi merupakan sebuah band dari kangar, Perlis. Ditubuhkan pada pertengahan tahun 2008 iaitu bulan Jun. Ketika itu MLV masih lagi dalam proses mengenal muzik, belajar selok belok bermain alat2 muzik dan memandangkan anggota2 mereka bertaburan diseluruh semenanjung Malaysia […]

Excuse me [Grunge Generation]

October 27, 2010 by  
Filed under Bands, Excuse Me

“Kami harap music yang kami bawa dapat memeriahkan scene music kita. kami ingin kembalikn zaman grunge 90an. And remember  “GRUNGE NOT DEAD”. by Excuse Me. Pada era 90 an lagu yang bergenrekan grunge sudah mula menular masuk melalui lagu-lagu dari band-band seperti  Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Black Sabbath dan Led Zeppelin . Band-band ini juga […]

Predicate Not Defined- Fear, Forgotten and Regret

May 17, 2010 by  
Filed under Bands, Predicated Not Defined

Quick info about Predicate Not Defined. Predicate Not Defined first established in 2001 with Azmi as vocal and guitar, Amy as drum and bass as the Ritz. and focus on metal music. First successful performances at Kuala Lumpur, Perak, Penang, Ipoh and Terengganu. Then they released their first demo(Beginning) containing 4 experimental songs in 2002. […]

BlastBuzz!! Kiss The Fallen, Ladybird and Street Boundaries

This is 3 band with 3 different genre hope u guys like it…. enjoy KISS THE FALLEN Info Kiss The Fallen Hey all, we’re ‘Kiss The Fallen’,previously known as ‘My Mourning Morning’,formed in the middle of 2007. The name ‘Kiss the Fallen’ means accepting those who are rejected, outcast and abandoned as we were. We […]

Pita Hati

August 10, 2009 by  
Filed under Bands, Pita Hati

About Pita Hati Pada minggu ni aku mahu buat sedikit kelainan dengan memperkenalkan sebuah band dr Sungai Buloh, Selangor  yang membawa genre Live Electronics, Psychedelic,dan Rock. Genre yang jarang di bawa oleh mana-mana band local. okey aku bg info skit pasal genre psychedelic nih. Genre ini merupakan landasan perubahan awal genre blues seperti rock kepada […]

RevuForte

May 25, 2009 by  
Filed under Bands, RevuForte

About RevuForte Tengah syok2 aku lyn lagu metal dari band Element tetiba jer aku ada instinct nak lyn band Malaysia. So per gi aku try la listen lagu dari band RevuForte (nasib bek diorang add myspace aku haha). First listen perghhh aku xcaye ni lagu diorang, explore punyer explore memg kompem ni lagu diorang. Kalo […]

Dulu underground sekarang Indie. What next?

March 21, 2009 by  
Filed under independent