Senarai band genre metal hardcore Malaysia yang anda perlu tahu.

June 29, 2011 by  
Filed under Bands

Salam pembaca setia Malayapark.com, hope korang semua sihat disisi yang tersayang. Beberapa bulan lepas aku ada buat survey dalam facebook berkenaan dengan band Metal / Hardcore dan seangkatan dengannya yang wujud dalam Malaysia ni. Ramai jugak yang jawab survey dan kebanyakannya adalah dari golongan wanita. Respek kaum ibu hehe, layan metal beb diorang ni. Kenapa […]

Band Scold (and Minor Threat as influence)

February 14, 2010 by  
Filed under Bands, Scold

BAND SCOLD. Agak lama aku tidak membuat review band, beku otak aku sekejap. Sekarang ini ramai yang sudah boleh terima genre hardcore, walaupun genre ini sudah lama bertapak di Malaysia tetapi masih yang tidak tahu kewujudan band-band yang membawa genre ini. Bagi yang hard die hardcore ini mungkin kalian pernah mendengar nama-nama band seperti Handcuff, […]

BlastBuzz!! Kiss The Fallen, Ladybird and Street Boundaries

This is 3 band with 3 different genre hope u guys like it…. enjoy KISS THE FALLEN Info Kiss The Fallen Hey all, we’re ‘Kiss The Fallen’,previously known as ‘My Mourning Morning’,formed in the middle of 2007. The name ‘Kiss the Fallen’ means accepting those who are rejected, outcast and abandoned as we were. We […]

Blastbuzz!! new slot 4 new n old band in MP!! Introduction.

Blastbuzz ni apekehelnye erk?? perbende plak? mesti korg tertnyn2 pe la fungsi bende nih. ok biar aku story sikit. kalian mesti sudah sedia maklum dengan kebanjiran band-band baru dan lama dalam negara kita ini. Terlalu banyak sangat dan ada yang minta tolong kami untuk pomot band diorg ( dan setgh tu kami wat ngan rela […]

RevuForte

May 25, 2009 by  
Filed under Bands, RevuForte

About RevuForte Tengah syok2 aku lyn lagu metal dari band Element tetiba jer aku ada instinct nak lyn band Malaysia. So per gi aku try la listen lagu dari band RevuForte (nasib bek diorang add myspace aku haha). First listen perghhh aku xcaye ni lagu diorang, explore punyer explore memg kompem ni lagu diorang. Kalo […]

PAKU (self-titled EP out NOW!!)

April 30, 2009 by  
Filed under Bands, Paku

Formed in 2005, PAKU was put together by guitarist/songwriter, Riz (who had returned from the US after many years) and vocalist/songwriter, Wan (who was pursuing his Master’s degree at USM). The duo teamed up to formed Paku after deciding to rejuvenate the somewhat dying music scene in Penang. They invited Riz’s sister, Leena to play […]