Bagaimana Menubuhkan Sebuah Band

June 20, 2011 by  
Filed under Bands

Bagaimana ingin menubuhkan sebuah band? Mempunyai sebuah band bukanlah sesuatu yang mudah, terdapat banyak aspek yang perlu diketahui sebelum mengambil keputusan untuk mewujudkan sebuah band. Berada dalam sebuah band mungkin sesuatu pencapaian yang amat membangakan bagi seseorang ahli muzik tapi sejauh manakah sebuah band itu boleh berjaya? Adakah setakat syok sendiri ataupun sentiasa memikirkan cara […]

Bombskilla

March 16, 2010 by  
Filed under Bands, Bombskilla

Selain band 697, Purevibracion, Skudap Skudip, GSC, dan Type yang memperjuangkan muzik2 ska dan reggae. Bombskilla juga tidak ketinggalan berjuang bersama2 mereka untuk memartabatkan muzik2 ini. Walaupun band ini masih baru tetapi itu bukan penghalang bagi mereka untuk terus menghasilkan karya2 yang berkualiti. Hye!, boleh korang ceritakan tentang line up, genre yang korang bawa dan […]

INCLOSE,Jejaka2 Bertopeng dan Seorang Gadis.

November 6, 2009 by  
Filed under Bands, Inclose

Boleh tahan lagu2 dari band nih. Pertama kali dengar lagu mereka perkara pertama yang terlintas di fikiran aku hurm..sound like Band Nota Muzika and Band Apple Juice. Dan ada sedikit suntikan Punk Rock. That make sound cool. Thanks to my friend sebab kenalkan aku pada band nih. Berbaloi laa gak. Haha. Maybe aku tengah layan […]

Interview bersama Alis Faris SHARPSHOOTER!!

October 5, 2009 by  
Filed under Bands, Sharpshooter

Kali ini den berpeluang meng’inteview’ satu lagi band yang agak tidak asing dari pandangan mata n halwa telinga korang iaitu SHARPSHOOTER…Lama juga cari peluang nak interview dorang ni tapi akhirnya dapat gak ’tangkap’ penggoreng gitar utama band ni, Encik Alis. So,mari sama-sama kita baca apa yang den da temu dan ramah ni dengan beliau…Lets check […]

Interview ekslusif bersama Haziq a.k.a Bagak STATIK

September 8, 2009 by  
Filed under Bands, Statik

“..Pada malam bintang berkelipan..Aku terpesona dengan keindahan..Yang Tuhan ciptakan…Gadis yang jelita.. lelaki menawan..Oh indah dunia…Yang Tuhan ciptakan…” Tentu korang penah dengar lagu ni kat corong-corong radio,kan?Den salu woo dengar lagu-lagu diorang ni kat radio..Kiranya den neh salah sorang la peminat band ni..hehe..Sampai den pergi Mydin hari tu nak beli sayur,dj Mydin tu mainkan lagu STATIK […]

Special Interview with Bad from Band Secret Violet…

August 25, 2009 by  
Filed under Bands, Secret Violet

About Secret Violet Pada minggu lepas aku berpeluang membuat interview bersama Bad (aka lead Guitar) salah seorg anggota Secret Violet. Band yg ditubuhkan pada awal tahun 2007 ini terdiri daripada 5 org anak muda. Sudah beberapa kali menukar nama band ini setiap kali salah seorg member mereka keluar dari band ini. Akhirnya nama Secret Violet […]

The Hollows

August 17, 2009 by  
Filed under Bands, The Hollows

About The Hollows Sweet, itu maybe perkataan pertama akan keluar dari mulut kalian tatkala mendengar lagu2 dr band ini. Atau aku sahaja barangkali. Tapi tak kisah laa janji lagu2 diorg nih besh n masyuk. Yeah sebuah lagi band dr Ipoh, Perak. Perak ini memang kaya dengan band2 baru dan lama. Tatkala sedang kusyuk melayan lagu2 […]

Pensil

July 21, 2009 by  
Filed under Bands, Pensil

About Band Pensil Holaaa thanks you for ur all feedback sal reviem band minggu lepas. So kali nih aku nak mempekenalkan sebuah band dr Johor. Minggu lepas kita di Perak minggu ini pula kita akan ke Johor. Yihaaaa sit back n relaks yaaa. Bagi yg mengenali Band Pensil ini anda mungkin sudah biasa dengan lagu2 […]

Tan Sri P. Ramlee Sumber Inspirasi Cincai Band

June 15, 2009 by  
Filed under Bands, Cincai

About Cincai first time aku ushar Cincaiband band nih memang klakar tul nama diorang hahaha.But kalo nama band macam ini selalunyer lagu diorang besh la gak. Pe pe hal aku nak review sikit pasal band ni untuk tatapan umum. Jgn riso xder unsur 18sx hahahaha Tercetusnya band ni pada penghujung Mac 2008 masihi di sebuah […]