Senarai band genre metal hardcore Malaysia yang anda perlu tahu.

June 29, 2011 by  
Filed under Bands

Salam pembaca setia Malayapark.com, hope korang semua sihat disisi yang tersayang. Beberapa bulan lepas aku ada buat survey dalam facebook berkenaan dengan band Metal / Hardcore dan seangkatan dengannya yang wujud dalam Malaysia ni. Ramai jugak yang jawab survey dan kebanyakannya adalah dari golongan wanita. Respek kaum ibu hehe, layan metal beb diorang ni. Kenapa […]

Bagaimana Menubuhkan Sebuah Band

June 20, 2011 by  
Filed under Bands

Bagaimana ingin menubuhkan sebuah band? Mempunyai sebuah band bukanlah sesuatu yang mudah, terdapat banyak aspek yang perlu diketahui sebelum mengambil keputusan untuk mewujudkan sebuah band. Berada dalam sebuah band mungkin sesuatu pencapaian yang amat membangakan bagi seseorang ahli muzik tapi sejauh manakah sebuah band itu boleh berjaya? Adakah setakat syok sendiri ataupun sentiasa memikirkan cara […]

Special Interview with Bad from Band Secret Violet…

August 25, 2009 by  
Filed under Bands, Secret Violet

About Secret Violet Pada minggu lepas aku berpeluang membuat interview bersama Bad (aka lead Guitar) salah seorg anggota Secret Violet. Band yg ditubuhkan pada awal tahun 2007 ini terdiri daripada 5 org anak muda. Sudah beberapa kali menukar nama band ini setiap kali salah seorg member mereka keluar dari band ini. Akhirnya nama Secret Violet […]

GIG TV9 : Rasai Gegaran Rock Indie Di I-City Shah Alam

June 24, 2011 by  
Filed under Gigs

Berita baik kepada Giggers Malaya, TV9 dengan kerjasama syarikat telokomunikasi DIGI akan menganjurkan live konsert band-band tempatan pada 10 Julai 2011 ini di I-City Shah Alam Selangor. Konsert yang dinamakan sebagai Gig Rasai Gegaran Rock Indie Di-Icity akan berlangsung selama dua hari iaitu 9 dan 10 Julai. Live konsert akan disiarkan di TV9 pada pukul […]

Khottal in da house!

March 19, 2011 by  
Filed under Bands, Khottal

Sabtu yang mendamaikan dan kehujanan. Kenapa? sebab ia telah menjadikan aku lebih rajin untuk membuat review ini. Terima kasih hujan!! Pernah tak kamu semua mendengar lagu-lagu yang pelik dari band2 yang pelik? mungkin bagi sesetengah orang yang tidak pernah mendengar lagu seperti ini dengan mudah sekali menganggap ia pelik! Tak pelik sebenarnya tetapi “unik”. oh! […]

Bombskilla

March 16, 2010 by  
Filed under Bands, Bombskilla

Selain band 697, Purevibracion, Skudap Skudip, GSC, dan Type yang memperjuangkan muzik2 ska dan reggae. Bombskilla juga tidak ketinggalan berjuang bersama2 mereka untuk memartabatkan muzik2 ini. Walaupun band ini masih baru tetapi itu bukan penghalang bagi mereka untuk terus menghasilkan karya2 yang berkualiti. Hye!, boleh korang ceritakan tentang line up, genre yang korang bawa dan […]

Malaysian | Girls and Acoustic Guitar

November 15, 2009 by  
Filed under Ana Raffali, Bands, Beeha, Izzy Mohamed, Wani Ardy, Yuna

Gitar, gadis dan suara yang lunak, dan music akustik. siapa cakap nyanyi akustik ini senang? Perkara paling penting sekali suara kena sedap. Dan kebolehan bermain gitar satu kelebihan. Bukan tahu main gitar then nyanyi tapi suara ke laut ( aku tujukan untuk diri sendiri). Aku masih ingat lagi pertama kali main gitar, tak tahu apa-apa […]

Interview bersama Alis Faris SHARPSHOOTER!!

October 5, 2009 by  
Filed under Bands, Sharpshooter

Kali ini den berpeluang meng’inteview’ satu lagi band yang agak tidak asing dari pandangan mata n halwa telinga korang iaitu SHARPSHOOTER…Lama juga cari peluang nak interview dorang ni tapi akhirnya dapat gak ’tangkap’ penggoreng gitar utama band ni, Encik Alis. So,mari sama-sama kita baca apa yang den da temu dan ramah ni dengan beliau…Lets check […]

Interview ekslusif bersama Haziq a.k.a Bagak STATIK

September 8, 2009 by  
Filed under Bands, Statik

“..Pada malam bintang berkelipan..Aku terpesona dengan keindahan..Yang Tuhan ciptakan…Gadis yang jelita.. lelaki menawan..Oh indah dunia…Yang Tuhan ciptakan…” Tentu korang penah dengar lagu ni kat corong-corong radio,kan?Den salu woo dengar lagu-lagu diorang ni kat radio..Kiranya den neh salah sorang la peminat band ni..hehe..Sampai den pergi Mydin hari tu nak beli sayur,dj Mydin tu mainkan lagu STATIK […]

The Hollows

August 17, 2009 by  
Filed under Bands, The Hollows

About The Hollows Sweet, itu maybe perkataan pertama akan keluar dari mulut kalian tatkala mendengar lagu2 dr band ini. Atau aku sahaja barangkali. Tapi tak kisah laa janji lagu2 diorg nih besh n masyuk. Yeah sebuah lagi band dr Ipoh, Perak. Perak ini memang kaya dengan band2 baru dan lama. Tatkala sedang kusyuk melayan lagu2 […]

Next Page »