lirik lagu muzik tahun 4 | MalayaParkDotCom

Nota Muzika

July 10, 2009 by  
Filed under Bands, Nota Muzika

About Nota Muzika Ni lagi satu band dr Perak. hoho byk erk band2 dr Perak nih xper2 review  akan dtg aku wat review band luar dr perak. kenapa aku wat review sal band nih sebab lagu diorg boleh lyn. Dan ahli2 band nih mmg friendly  dan sng nak deal ngan diorg. Hah! lupa lak nama […]

Melodi Rock N Roll Bangkit Semula dgn Kacukan Muzik Moden NO CAPTIONS

June 24, 2009 by  
Filed under Bands, No Captions

About No Captions kiter mungkin sudah byk kali mendgr lagu2 yg berentak rock n roll,tp tidak banyak band2 di malaysia ini yang dapat membawa muzik jenis nih dgn baik. No Captions antara band2 yg berjaya membawa muzik jenis nih dgn sederhana baik. Dgr sahja lagu2 mereka korg pasti akan turut serta menari, xpon goyang2 kepala […]

Zee Avi Bakal Keluarkan Album Baru | Free Single Download

June 26, 2011 by  
Filed under Bands, Zee Avi

Lama betul tak dengar berita pasal Zee Avi yang pernah popular dengan lagu kantoi. Info terbaru yang aku dapat Zee Avi akan releasekan album terbarunya pada bulan August ni yang di beri nama “Ghostbird” “burung hantu” yang akan dikeluarkan oleh Brushfire Records. Sebagai penghargaan kepada peminatnya yang telah menyokong Zee Avi sepanjang 2 tahun penglibatan […]

Ana Raffali | Siapa Dia? Biodata Ana Raffali

June 22, 2011 by  
Filed under Ana Raffali, Bands

Ana Raffali | Siapa Dia? Biodata Ana Raffali Anak kesembilan dari 11 adik beradik ini dilahirkan pada 4 november 1985 di Kuala Lumpur. Nama sebenar Ana Raffali adalah Ana Nur Hidayah Mohd Raffali dan merupakan pemegang Ijazah Sarjana Muda Pendidikan TESL (Kepujian), Universiti Teknologi Mara (UiTM) . Ana Raffali dikenali ramai menerusi lagu ciptaannya Tolong […]

Band Of The Day-Bluezymoody

April 6, 2011 by  
Filed under Bluezymoody

Original post ditulis oleh paktam BAND BLUEZYMOODY

Moi Last Von dan Gelombang Instrumental Post- Rock.

December 12, 2010 by  
Filed under Bands, Moi Last Von

Moi Last Von. Moi Last Von ini bukan nasi moi yang ada lobak masin dan ayam cincang tapi merupakan sebuah band dari kangar, Perlis. Ditubuhkan pada pertengahan tahun 2008 iaitu bulan Jun. Ketika itu MLV masih lagi dalam proses mengenal muzik, belajar selok belok bermain alat2 muzik dan memandangkan anggota2 mereka bertaburan diseluruh semenanjung Malaysia […]

Band Scold (and Minor Threat as influence)

February 14, 2010 by  
Filed under Bands, Scold

BAND SCOLD. Agak lama aku tidak membuat review band, beku otak aku sekejap. Sekarang ini ramai yang sudah boleh terima genre hardcore, walaupun genre ini sudah lama bertapak di Malaysia tetapi masih yang tidak tahu kewujudan band-band yang membawa genre ini. Bagi yang hard die hardcore ini mungkin kalian pernah mendengar nama-nama band seperti Handcuff, […]

Sekitar 2009 : Top 10 Di Malayapark.com

December 31, 2009 by  
Filed under independent

2009 bakal melabuhkan tirai, dan tahun 2010 menjanjikan seribu satu macam cabaran untuk kita semua. Bagaimana dengan azam tahun lepas? sudah tercapai? harapan aku semoga apa yang korang hajati tercapai la tapi aku boleh katakan 90% hajat aku tak tercapai lagi hahah. Banyak perubahan yang telah berlaku sepanjang 2009 dalam Malayapark.com. Paling ketara adalah jumlah […]

Malaysian | Girls and Acoustic Guitar

November 15, 2009 by  
Filed under Ana Raffali, Bands, Beeha, Izzy Mohamed, Wani Ardy, Yuna

Gitar, gadis dan suara yang lunak, dan music akustik. siapa cakap nyanyi akustik ini senang? Perkara paling penting sekali suara kena sedap. Dan kebolehan bermain gitar satu kelebihan. Bukan tahu main gitar then nyanyi tapi suara ke laut ( aku tujukan untuk diri sendiri). Aku masih ingat lagi pertama kali main gitar, tak tahu apa-apa […]

INCLOSE,Jejaka2 Bertopeng dan Seorang Gadis.

November 6, 2009 by  
Filed under Bands, Inclose

Boleh tahan lagu2 dari band nih. Pertama kali dengar lagu mereka perkara pertama yang terlintas di fikiran aku hurm..sound like Band Nota Muzika and Band Apple Juice. Dan ada sedikit suntikan Punk Rock. That make sound cool. Thanks to my friend sebab kenalkan aku pada band nih. Berbaloi laa gak. Haha. Maybe aku tengah layan […]

Next Page »