Zee Avi Bakal Keluarkan Album Baru | Free Single Download

June 26, 2011 by  
Filed under Bands, Zee Avi

Lama betul tak dengar berita pasal Zee Avi yang pernah popular dengan lagu kantoi. Info terbaru yang aku dapat Zee Avi akan releasekan album terbarunya pada bulan August ni yang di beri nama “Ghostbird” “burung hantu” yang akan dikeluarkan oleh Brushfire Records. Sebagai penghargaan kepada peminatnya yang telah menyokong Zee Avi sepanjang 2 tahun penglibatan […]

Update and Mighty Melody (Malaysia Indie Scene) 2 – Free Download

February 19, 2011 by  
Filed under Bands

Salam guys, Malayapark mengucapkan ribuan terima kasih kepada supporter yang masih kuat menyokong kami tidak kira dimana sahaja anda berada. Alhamdulillah kami masih mampu berdiri kukuh untuk menyumbangkan anda informasi terbaru berkenaan dengan local scene kita pada masa sekarang. Aku nak mohon maaf sebab update pasal latest gig kurang rancak disebabkan aku kena maintain kapasiti […]

Free Download- Law Albums

December 9, 2009 by  
Filed under Bands, Law

Law adalah sebuah band independent daripada Kuala Lumpur yang dianggotai oleh 3 orang anak muda iaitu Law (vocals, keys), Cookie (bass) and Melo (drums/percussion). Diorang ni bawak lagu-lagu genre disco pop soul plus romantik rasanya sebab semua lagu yang aku dengar ada beat disco dan gaya yang rilek. Lagu mereka Coriander Y dari album Timezone […]

Art Of Arje band baru berkonsepkan Alternative Moderner

June 15, 2011 by  
Filed under Art Of Artje, Bands

ART OF ARJE ialah band yang dicipta hasil idea arjemeyh bersama-sama rakan-rakannya yang dianggotai sompet,jorge dan padil.4 lineup ini mempunyai dipengaruhi elemen elemen muzik seperti alternative rock,rocknroll,jazz,raggae,american rock,pop,brit,garage dan rock revival.konsep muzik ART OF ARJE ialah ALTERNATIVE MODERNER,bagi yang kurang memahami perkataan MODERNER ia merupakan satu pengabungan elemen muzik berdasarkan pengaruh muzik ataupun penerangan lanjutnya […]

3rd Dice

March 8, 2010 by  
Filed under 3rd Dice, Bands

Each day that I’m away from you I feel so weak inside I hope that god will give me strength To get me through the day Sepotong lirik New Hope by 3dr Dice. Music memang agak slow and jiwang2 ja but still bley layan. Boleh dikatakan lagu New Hope ni my first choice antara lagu2 […]

Through My Window – Bunkface

October 21, 2009 by  
Filed under independent, voting

Update- Band yang nyanyi through my window adalah Bunkface Hidup Berani Untuk Gagal Download Lagu Through My Window Lagu ini tiba-tiba hits sedap pulak aku dengar. Dapat tahu pasal lagu ni lepas Rye (ahli mp) tanya aku pasal lagu Through My Window). Apa yang aku dapat kesan dari lagu ni adalah suaranya macam suara Sam […]

The Emphysema band pilihan aku!!

September 16, 2009 by  
Filed under Bands, The Emphysema

The Emphysema Sebuah lagi band dr Selangor yg secara rasminya ditubuhkan pada tahun 2003. Pada awal penubuhan band ini mereka hanya memainkan lagu-lagu cover sahaja. Band ini dianggotai oleh 4 org anak muda iaitu Ajip, Pa’an, Aspa dan Afiq dan masing2 belajar di tempat yang sama (Sek. Men. Teknik Selangor, Sg. Buloh) dan berada pada […]

Dulu underground sekarang Indie. What next?

March 21, 2009 by  
Filed under independent

Estranged-Aurora Official Video Clips

January 26, 2009 by  
Filed under Estranged

Rewan Ishak (redeoscope) pengarah untuk video klip Hujan-Bila Aku sudah