Khottal in da house!

March 19, 2011 by  
Filed under Bands, Khottal

Sabtu yang mendamaikan dan kehujanan. Kenapa? sebab ia telah menjadikan aku lebih rajin untuk membuat review ini. Terima kasih hujan!! Pernah tak kamu semua mendengar lagu-lagu yang pelik dari band2 yang pelik? mungkin bagi sesetengah orang yang tidak pernah mendengar lagu seperti ini dengan mudah sekali menganggap ia pelik! Tak pelik sebenarnya tetapi “unik”. oh! […]

Hard Rock KL Cafe Battle Of The Band

January 25, 2011 by  
Filed under Gig, Gigs

HARD ROCK CAFE KUALA LUMPUR MENGUMUMKAN PENCARIAN BAGI BAND-BAND TEMPATAN UNTUK MEMENANGI PELUANG BERAKSI SECARA LIVE DI LONDON. (Kuala Lumpur, 10 Januari 2011) Hard Rock International memberi peluang kepada band-band tempatan memenangi peluang untuk membuat persembahan di Hard Rock Calling 2011, Hyde Park, London, iaitu salah satu festival yang dinanti-nantikan di arena dunia muzik! Antara […]

Malaysian | Girls and Acoustic Guitar

November 15, 2009 by  
Filed under Ana Raffali, Bands, Beeha, Izzy Mohamed, Wani Ardy, Yuna

Gitar, gadis dan suara yang lunak, dan music akustik. siapa cakap nyanyi akustik ini senang? Perkara paling penting sekali suara kena sedap. Dan kebolehan bermain gitar satu kelebihan. Bukan tahu main gitar then nyanyi tapi suara ke laut ( aku tujukan untuk diri sendiri). Aku masih ingat lagi pertama kali main gitar, tak tahu apa-apa […]

Interview bersama Alis Faris SHARPSHOOTER!!

October 5, 2009 by  
Filed under Bands, Sharpshooter

Kali ini den berpeluang meng’inteview’ satu lagi band yang agak tidak asing dari pandangan mata n halwa telinga korang iaitu SHARPSHOOTER…Lama juga cari peluang nak interview dorang ni tapi akhirnya dapat gak ’tangkap’ penggoreng gitar utama band ni, Encik Alis. So,mari sama-sama kita baca apa yang den da temu dan ramah ni dengan beliau…Lets check […]

Red Hot Chilli Pepper sbg sumber Inspirasi dan Ikon Band Bactrim.

September 28, 2009 by  
Filed under Bactrim, Bands

Anatomy and Physiology merupakan Ep pertama bagi band Bactrim yg memuatkan 2 buah lagu iaitu Funky Mat Despatch dan Halusinasi. Bergenre kan Funky, Free Rock dan Modern Rock dan barangkali ada yang sudah mendengar lagu2 dari band ini kerana lagu mereka pernah di mainkan di stesen radio Music Fm. Selain dr 2 buah lagu itu […]

The Jeffry sound like old school………

June 29, 2009 by  
Filed under Bands, The Jeffry

About The Jeffry The Jeffry??  Jeffry Ong?? Jeffry Din?? Jeffry bin Hassan?? This time featured band aku present kat korang The Jeffry. Aper yang best sgt band ni , lagu mereka, dress up mereka, muka mereka , so guys per jom kita sama-sama discover sikit band The Jeffry. History band ni bermula  pada tahun 2005 […]

My 2nd Juliet

June 8, 2009 by  
Filed under Bands, My 2nd Juliet

TEXT REVIEW BY KUGIRAN DARAH EDITOR BY NICE About My 2nd Juliet Halo everyone, review featured band kali ini aku ingin memperkenalkan kpd bro2 dan sistah2 di luar sana band My 2nd Juliet. Sblm tur aku nak rasa bangga jap koz skang nih band2 local kita da makin byk dan tumbuh like mushroom hahaha. kalo […]

Zee Avi

June 1, 2009 by  
Filed under Bands, Zee Avi

About Zee Avi 2 jam aku ngadap pc, buka web tu buka web nih terdetik di hati nak usha you tube. Buka you tube aku terjumper Zee Avi nama cam familiar jew, then baru aku terigt ni kan Kokokaina. So ape lagi aku usha la you tube dia. rupa2nya dia nak kuarkan album baru, pergh […]