kod drum | MalayaParkDotCom

Bagaimana Menubuhkan Sebuah Band

June 20, 2011 by  
Filed under Bands

Bagaimana ingin menubuhkan sebuah band? Mempunyai sebuah band bukanlah sesuatu yang mudah, terdapat banyak aspek yang perlu diketahui sebelum mengambil keputusan untuk mewujudkan sebuah band. Berada dalam sebuah band mungkin sesuatu pencapaian yang amat membangakan bagi seseorang ahli muzik tapi sejauh manakah sebuah band itu boleh berjaya? Adakah setakat syok sendiri ataupun sentiasa memikirkan cara […]

Band Of The Day-Bluezymoody

April 6, 2011 by  
Filed under Bluezymoody

Original post ditulis oleh paktam BAND BLUEZYMOODY

The Mines

December 20, 2010 by  
Filed under Bands, The Mines

The Mines. The Mines, itulah nama band yang aku mahu review this time. Pandangan pertama aku bila dgr lagu dari band ni kat facebook macam kurang menarik la mungkin sebab recording dier ada out sikit tp bila dengar second time asingkan kerosakan bunyi fuh killer juga indie style mereka ni. Sebenarnya band The Mines telah […]

3rd Dice

March 8, 2010 by  
Filed under 3rd Dice, Bands

Each day that I’m away from you I feel so weak inside I hope that god will give me strength To get me through the day Sepotong lirik New Hope by 3dr Dice. Music memang agak slow and jiwang2 ja but still bley layan. Boleh dikatakan lagu New Hope ni my first choice antara lagu2 […]

Band Scold (and Minor Threat as influence)

February 14, 2010 by  
Filed under Bands, Scold

BAND SCOLD. Agak lama aku tidak membuat review band, beku otak aku sekejap. Sekarang ini ramai yang sudah boleh terima genre hardcore, walaupun genre ini sudah lama bertapak di Malaysia tetapi masih yang tidak tahu kewujudan band-band yang membawa genre ini. Bagi yang hard die hardcore ini mungkin kalian pernah mendengar nama-nama band seperti Handcuff, […]

Stonebay “Si Murai Penipu”

October 26, 2009 by  
Filed under Bands, Stonebay

Si murai penipu, Sangsi siapa yang tidak pernah dengar lagu2 nih?? Kerap kali dimainkan di corong2 radio tempatan. Pertama kali aku dengar lagu sangsi di radio XFM buat aku tertanya2 lagu band mana pula nih? xbleh blah serius aku katakan lagu ini agak kurang menarik, tapi tatkala lagu si murai penipu pula ke udara aku […]

Interview ekslusif bersama Haziq a.k.a Bagak STATIK

September 8, 2009 by  
Filed under Bands, Statik

“..Pada malam bintang berkelipan..Aku terpesona dengan keindahan..Yang Tuhan ciptakan…Gadis yang jelita.. lelaki menawan..Oh indah dunia…Yang Tuhan ciptakan…” Tentu korang penah dengar lagu ni kat corong-corong radio,kan?Den salu woo dengar lagu-lagu diorang ni kat radio..Kiranya den neh salah sorang la peminat band ni..hehe..Sampai den pergi Mydin hari tu nak beli sayur,dj Mydin tu mainkan lagu STATIK […]

Diary of love…..haha

September 2, 2009 by  
Filed under Bands, Diary

Dear DIARY, I hope everything gonna be fine, my lovely boyfriend just leave me alone… huik!! Ni bukan diary yg tut tut tuh yaaa…diary ini adalah sebuah band. Ya sebuah band. Sebenarnya kan aku heran dan pelik sebab bukan ker sudah ada beberapa band yang menggunakan nama diary nih. Juz tambah depan n blakang jer. […]

Blastbuzz!! 2nd edition feat THE TRENDS,O-TWO and TUESDAY SLIP

Neh den sediakan lagi 3 band berlainan genre utk kowg..enjoy it,dude! THE TRENDS BEBELAN:- The Trends ditubuhkan pada awal tahun 2005 dan mula serius pada awal tahun 2006. Idea menubuhkan band datangnya daripada wan,nik,airel dan dedek. Pada awal tahun 2006 the trends telah menambah seorang lagi ahli iaitu herry. Sebelum ini herry adalah orang kuat […]

BlastBuzz!! Kiss The Fallen, Ladybird and Street Boundaries

This is 3 band with 3 different genre hope u guys like it…. enjoy KISS THE FALLEN Info Kiss The Fallen Hey all, we’re ‘Kiss The Fallen’,previously known as ‘My Mourning Morning’,formed in the middle of 2007. The name ‘Kiss the Fallen’ means accepting those who are rejected, outcast and abandoned as we were. We […]

Next Page »