Gig Kat Ipoh

October 16, 2008 by  
Filed under Gig

Salam sume peminat indie..

Khottal in da house!

March 19, 2011 by  
Filed under Bands, Khottal

Sabtu yang mendamaikan dan kehujanan. Kenapa? sebab ia telah menjadikan aku lebih rajin untuk membuat review ini. Terima kasih hujan!! Pernah tak kamu semua mendengar lagu-lagu yang pelik dari band2 yang pelik? mungkin bagi sesetengah orang yang tidak pernah mendengar lagu seperti ini dengan mudah sekali menganggap ia pelik! Tak pelik sebenarnya tetapi “unik”. oh! […]

Moi Last Von dan Gelombang Instrumental Post- Rock.

December 12, 2010 by  
Filed under Bands, Moi Last Von

Moi Last Von. Moi Last Von ini bukan nasi moi yang ada lobak masin dan ayam cincang tapi merupakan sebuah band dari kangar, Perlis. Ditubuhkan pada pertengahan tahun 2008 iaitu bulan Jun. Ketika itu MLV masih lagi dalam proses mengenal muzik, belajar selok belok bermain alat2 muzik dan memandangkan anggota2 mereka bertaburan diseluruh semenanjung Malaysia […]

Band Marble

December 5, 2010 by  
Filed under Bands, Marble

BAND MARBLE Pada hari Sabtu 4 dis yang lalu, band Marble adalah antara-antara band yang terlibat menjayakan Ipoh Mini Music festival 2010. Dan aku akui, tujuan aku pergi ke gig itu adalah untuk menyaksikan sendiri persembahan band ini secara live (kepada band Nota Muzika anda memang Rock n Roll!). Pada pendapat aku band Marble  ini […]

Predicate Not Defined- Fear, Forgotten and Regret

May 17, 2010 by  
Filed under Bands, Predicated Not Defined

Quick info about Predicate Not Defined. Predicate Not Defined first established in 2001 with Azmi as vocal and guitar, Amy as drum and bass as the Ritz. and focus on metal music. First successful performances at Kuala Lumpur, Perak, Penang, Ipoh and Terengganu. Then they released their first demo(Beginning) containing 4 experimental songs in 2002. […]

Red Hot Chilli Pepper sbg sumber Inspirasi dan Ikon Band Bactrim.

September 28, 2009 by  
Filed under Bactrim, Bands

Anatomy and Physiology merupakan Ep pertama bagi band Bactrim yg memuatkan 2 buah lagu iaitu Funky Mat Despatch dan Halusinasi. Bergenre kan Funky, Free Rock dan Modern Rock dan barangkali ada yang sudah mendengar lagu2 dari band ini kerana lagu mereka pernah di mainkan di stesen radio Music Fm. Selain dr 2 buah lagu itu […]

Blastbuzz!! 2nd edition feat THE TRENDS,O-TWO and TUESDAY SLIP

Neh den sediakan lagi 3 band berlainan genre utk kowg..enjoy it,dude! THE TRENDS BEBELAN:- The Trends ditubuhkan pada awal tahun 2005 dan mula serius pada awal tahun 2006. Idea menubuhkan band datangnya daripada wan,nik,airel dan dedek. Pada awal tahun 2006 the trends telah menambah seorang lagi ahli iaitu herry. Sebelum ini herry adalah orang kuat […]

The Hollows

August 17, 2009 by  
Filed under Bands, The Hollows

About The Hollows Sweet, itu maybe perkataan pertama akan keluar dari mulut kalian tatkala mendengar lagu2 dr band ini. Atau aku sahaja barangkali. Tapi tak kisah laa janji lagu2 diorg nih besh n masyuk. Yeah sebuah lagi band dr Ipoh, Perak. Perak ini memang kaya dengan band2 baru dan lama. Tatkala sedang kusyuk melayan lagu2 […]

Nota Muzika

July 10, 2009 by  
Filed under Bands, Nota Muzika

About Nota Muzika Ni lagi satu band dr Perak. hoho byk erk band2 dr Perak nih xper2 review  akan dtg aku wat review band luar dr perak. kenapa aku wat review sal band nih sebab lagu diorg boleh lyn. Dan ahli2 band nih mmg friendly  dan sng nak deal ngan diorg. Hah! lupa lak nama […]

BRITPOP!!! BRITPOP!!! BRITPOP!!!

June 3, 2009 by  
Filed under independent

Post ini adalah originally from our Moderator KuGiRAn_DaRaH Britpop ni actually satu pergerakan yang dilancarkan oleh anak muda di UK pada sekitar 90-an untuk memperjuangkan genre2 music negara mereka. Unsur-unsur music yg diperjuangkan mereka adalah unsur music yang dibawa oleh band yang wujud pada tahun 1960-an dan 1970-an (the beatles, the kinks). Britpop nih jd […]

Next Page »