Senarai band genre metal hardcore Malaysia yang anda perlu tahu.

June 29, 2011 by  
Filed under Bands

Salam pembaca setia Malayapark.com, hope korang semua sihat disisi yang tersayang. Beberapa bulan lepas aku ada buat survey dalam facebook berkenaan dengan band Metal / Hardcore dan seangkatan dengannya yang wujud dalam Malaysia ni. Ramai jugak yang jawab survey dan kebanyakannya adalah dari golongan wanita. Respek kaum ibu hehe, layan metal beb diorang ni. Kenapa […]

Band Scold (and Minor Threat as influence)

February 14, 2010 by  
Filed under Bands, Scold

BAND SCOLD. Agak lama aku tidak membuat review band, beku otak aku sekejap. Sekarang ini ramai yang sudah boleh terima genre hardcore, walaupun genre ini sudah lama bertapak di Malaysia tetapi masih yang tidak tahu kewujudan band-band yang membawa genre ini. Bagi yang hard die hardcore ini mungkin kalian pernah mendengar nama-nama band seperti Handcuff, […]

Blastbuzz!! new slot 4 new n old band in MP!! Introduction.

Blastbuzz ni apekehelnye erk?? perbende plak? mesti korg tertnyn2 pe la fungsi bende nih. ok biar aku story sikit. kalian mesti sudah sedia maklum dengan kebanjiran band-band baru dan lama dalam negara kita ini. Terlalu banyak sangat dan ada yang minta tolong kami untuk pomot band diorg ( dan setgh tu kami wat ngan rela […]

Post-Hardcore.!!!!!

May 23, 2009 by  
Filed under independent

Post-hardcore selalunya jadi pilihan utama band2 emo/screamo, genre ini mmg sesuai sgt2 utk bawak lagu2 mcm tu..

Blastbuzz!!! – Kid n Xera, Dashown and Bloodmary

KID & XERA Kid & Xera ini telah dilahirkan pada tahun 2005 oleh 4 orang sahabat yg amat meminati musik. lineup asal- IJAI(lead n vox),YASIR(2nd gitar),WAN(bass),dan CHIP(drum). Sebagai permulaan KAMI masuk banyak battle of the bands..tapi mmg xpenah menang..hahahaha. Sedih apabila WAN terpaksa meninggalkan KNX atas sebab2 yang munasabah.Tetapi dengan kewujudan NUNO dan YATAI pada […]

They Will Kill Us All Latest Single – The Great Glass City

September 18, 2010 by  
Filed under Bands, They Will Kill Us All

Update The Lyric – Great Glass City “The band that once was now IS!”. They Will Kill Us All merupakan band yang tidak asing lagi di kalangan peminat genre post hardcore tempatan kini kembali dengan single terbaru bertajuk The Great Glass City. Walaubagaimanapun video yang aku post ni hanyalah teaser sahaja dan pada masa ini […]

Blastbuzz!! Sloven, The Whylow dan Snot Nose Pirate.

November 24, 2009 by  
Filed under Bands, Sloven, Snot Nose Pirate, The Whylow

SLOVENS This band was formed in the late 2005. Back in that time, the band was called ..The Morms’ the members of the band were, SHAFIQK as the voc and the lead guitar. BASHA as the second guitar, FADILLAH as the bassist and JACKIE as the drummer . Funny because until now we don’t know […]

BlastBuzz!! Kiss The Fallen, Ladybird and Street Boundaries

This is 3 band with 3 different genre hope u guys like it…. enjoy KISS THE FALLEN Info Kiss The Fallen Hey all, we’re ‘Kiss The Fallen’,previously known as ‘My Mourning Morning’,formed in the middle of 2007. The name ‘Kiss the Fallen’ means accepting those who are rejected, outcast and abandoned as we were. We […]

Kids On The Move

June 15, 2009 by  
Filed under Bands, Kids On The Move

About Kids On THE MOVE Disebabkan kesengalan aku dalam ilmu pengetahuan band metal aku hampir2 jer nak review band setan (adessss nasib bek keimanan aku masih utuh), but nasib bek gak aku terjumpa band Kids On The Move yg musicnyer agak hardcore tp liriknyer xla terejumus kesetannya hahaha ( berpeluh aku baca lirik dier ni […]

RevuForte

May 25, 2009 by  
Filed under Bands, RevuForte

About RevuForte Tengah syok2 aku lyn lagu metal dari band Element tetiba jer aku ada instinct nak lyn band Malaysia. So per gi aku try la listen lagu dari band RevuForte (nasib bek diorang add myspace aku haha). First listen perghhh aku xcaye ni lagu diorang, explore punyer explore memg kompem ni lagu diorang. Kalo […]

Next Page »