Orange In The Wood (OiTW)

January 5, 2013 by  
Filed under Bands

Biodata Orange In The Wood (OiTW) Orange In The Wood (OiTW) Adalah sebuah kumpulan muzik yang mula bertapak dari awal tahun 2011, bergerak secara bebas atau lebih dikenali sebagai indie band (INDEPENDENT). Kumpulan yang berasal dari Klang dan Shah Alam ini terdiri dari 5 orang anak muda, Aifaa Rizwan selaku vokalis, Ewan (Grey Sky Morning) […]

Bagaimana Menubuhkan Sebuah Band

June 20, 2011 by  
Filed under Bands

Bagaimana ingin menubuhkan sebuah band? Mempunyai sebuah band bukanlah sesuatu yang mudah, terdapat banyak aspek yang perlu diketahui sebelum mengambil keputusan untuk mewujudkan sebuah band. Berada dalam sebuah band mungkin sesuatu pencapaian yang amat membangakan bagi seseorang ahli muzik tapi sejauh manakah sebuah band itu boleh berjaya? Adakah setakat syok sendiri ataupun sentiasa memikirkan cara […]

Band Of The Day-Bluezymoody

April 6, 2011 by  
Filed under Bluezymoody

Original post ditulis oleh paktam BAND BLUEZYMOODY

Veraciouz

February 16, 2011 by  
Filed under Bands, Veraciouz

Veraciouz “Asal usul nama Veraciouz di ambil sempena perkataan Veraciouz yang mana bermaksud “apa saja yang kami sampaikan adalah datang dari hati, atau dari perasaan kami tentang kehidupan dan persekitaran” Veraciouz mula ditubuhkan pada tahun 2005 dengan menggunakan nama Stardust Fever dan lebih cenderung kepada muzik ska. Band yang berasal dari Wangsa Maju ini pada […]

Moi Last Von dan Gelombang Instrumental Post- Rock.

December 12, 2010 by  
Filed under Bands, Moi Last Von

Moi Last Von. Moi Last Von ini bukan nasi moi yang ada lobak masin dan ayam cincang tapi merupakan sebuah band dari kangar, Perlis. Ditubuhkan pada pertengahan tahun 2008 iaitu bulan Jun. Ketika itu MLV masih lagi dalam proses mengenal muzik, belajar selok belok bermain alat2 muzik dan memandangkan anggota2 mereka bertaburan diseluruh semenanjung Malaysia […]

Band Marble

December 5, 2010 by  
Filed under Bands, Marble

BAND MARBLE Pada hari Sabtu 4 dis yang lalu, band Marble adalah antara-antara band yang terlibat menjayakan Ipoh Mini Music festival 2010. Dan aku akui, tujuan aku pergi ke gig itu adalah untuk menyaksikan sendiri persembahan band ini secara live (kepada band Nota Muzika anda memang Rock n Roll!). Pada pendapat aku band Marble  ini […]

Stonebay “Si Murai Penipu”

October 26, 2009 by  
Filed under Bands, Stonebay

Si murai penipu, Sangsi siapa yang tidak pernah dengar lagu2 nih?? Kerap kali dimainkan di corong2 radio tempatan. Pertama kali aku dengar lagu sangsi di radio XFM buat aku tertanya2 lagu band mana pula nih? xbleh blah serius aku katakan lagu ini agak kurang menarik, tapi tatkala lagu si murai penipu pula ke udara aku […]

Red Hot Chilli Pepper sbg sumber Inspirasi dan Ikon Band Bactrim.

September 28, 2009 by  
Filed under Bactrim, Bands

Anatomy and Physiology merupakan Ep pertama bagi band Bactrim yg memuatkan 2 buah lagu iaitu Funky Mat Despatch dan Halusinasi. Bergenre kan Funky, Free Rock dan Modern Rock dan barangkali ada yang sudah mendengar lagu2 dari band ini kerana lagu mereka pernah di mainkan di stesen radio Music Fm. Selain dr 2 buah lagu itu […]

The Emphysema band pilihan aku!!

September 16, 2009 by  
Filed under Bands, The Emphysema

The Emphysema Sebuah lagi band dr Selangor yg secara rasminya ditubuhkan pada tahun 2003. Pada awal penubuhan band ini mereka hanya memainkan lagu-lagu cover sahaja. Band ini dianggotai oleh 4 org anak muda iaitu Ajip, Pa’an, Aspa dan Afiq dan masing2 belajar di tempat yang sama (Sek. Men. Teknik Selangor, Sg. Buloh) dan berada pada […]

Interview ekslusif bersama Haziq a.k.a Bagak STATIK

September 8, 2009 by  
Filed under Bands, Statik

“..Pada malam bintang berkelipan..Aku terpesona dengan keindahan..Yang Tuhan ciptakan…Gadis yang jelita.. lelaki menawan..Oh indah dunia…Yang Tuhan ciptakan…” Tentu korang penah dengar lagu ni kat corong-corong radio,kan?Den salu woo dengar lagu-lagu diorang ni kat radio..Kiranya den neh salah sorang la peminat band ni..hehe..Sampai den pergi Mydin hari tu nak beli sayur,dj Mydin tu mainkan lagu STATIK […]

Next Page »