Stonebay “Si Murai Penipu”

October 26, 2009 by  
Filed under Bands, Stonebay

Si murai penipu, Sangsi siapa yang tidak pernah dengar lagu2 nih?? Kerap kali dimainkan di corong2 radio tempatan. Pertama kali aku dengar lagu sangsi di radio XFM buat aku tertanya2 lagu band mana pula nih? xbleh blah serius aku katakan lagu ini agak kurang menarik, tapi tatkala lagu si murai penipu pula ke udara aku […]

Interview ekslusif bersama Haziq a.k.a Bagak STATIK

September 8, 2009 by  
Filed under Bands, Statik

“..Pada malam bintang berkelipan..Aku terpesona dengan keindahan..Yang Tuhan ciptakan…Gadis yang jelita.. lelaki menawan..Oh indah dunia…Yang Tuhan ciptakan…” Tentu korang penah dengar lagu ni kat corong-corong radio,kan?Den salu woo dengar lagu-lagu diorang ni kat radio..Kiranya den neh salah sorang la peminat band ni..hehe..Sampai den pergi Mydin hari tu nak beli sayur,dj Mydin tu mainkan lagu STATIK […]

Diary of love…..haha

September 2, 2009 by  
Filed under Bands, Diary

Dear DIARY, I hope everything gonna be fine, my lovely boyfriend just leave me alone… huik!! Ni bukan diary yg tut tut tuh yaaa…diary ini adalah sebuah band. Ya sebuah band. Sebenarnya kan aku heran dan pelik sebab bukan ker sudah ada beberapa band yang menggunakan nama diary nih. Juz tambah depan n blakang jer. […]

The Hollows

August 17, 2009 by  
Filed under Bands, The Hollows

About The Hollows Sweet, itu maybe perkataan pertama akan keluar dari mulut kalian tatkala mendengar lagu2 dr band ini. Atau aku sahaja barangkali. Tapi tak kisah laa janji lagu2 diorg nih besh n masyuk. Yeah sebuah lagi band dr Ipoh, Perak. Perak ini memang kaya dengan band2 baru dan lama. Tatkala sedang kusyuk melayan lagu2 […]

Pita Hati

August 10, 2009 by  
Filed under Bands, Pita Hati

About Pita Hati Pada minggu ni aku mahu buat sedikit kelainan dengan memperkenalkan sebuah band dr Sungai Buloh, Selangor  yang membawa genre Live Electronics, Psychedelic,dan Rock. Genre yang jarang di bawa oleh mana-mana band local. okey aku bg info skit pasal genre psychedelic nih. Genre ini merupakan landasan perubahan awal genre blues seperti rock kepada […]

Pensil

July 21, 2009 by  
Filed under Bands, Pensil

About Band Pensil Holaaa thanks you for ur all feedback sal reviem band minggu lepas. So kali nih aku nak mempekenalkan sebuah band dr Johor. Minggu lepas kita di Perak minggu ini pula kita akan ke Johor. Yihaaaa sit back n relaks yaaa. Bagi yg mengenali Band Pensil ini anda mungkin sudah biasa dengan lagu2 […]

Nota Muzika

July 10, 2009 by  
Filed under Bands, Nota Muzika

About Nota Muzika Ni lagi satu band dr Perak. hoho byk erk band2 dr Perak nih xper2 review  akan dtg aku wat review band luar dr perak. kenapa aku wat review sal band nih sebab lagu diorg boleh lyn. Dan ahli2 band nih mmg friendly  dan sng nak deal ngan diorg. Hah! lupa lak nama […]

Teori Konspirasi : Siapa Kata Jualan Album Kita Lembap?

July 10, 2009 by  
Filed under independent

Sejak akhir-akhir ini, industri muzik kita dilanda pelbagai persoalan tentang kemerosotan penjualan album. Tidak dinafikan, sedikit sebanyak tempias kegawatan ekonomi global turut dirasai penggiat seni tanahair. Namun, adakah ia benar-benar menjejaskan jumlah jualan album di negara kita? Kenapa ia terjadi? Apa pula alasan yang memungkinkan jumlah jualan terjejas teruk? Atau ianya sekadar ‘permainan kotor’ dari […]

BRITPOP!!! BRITPOP!!! BRITPOP!!!

June 3, 2009 by  
Filed under independent

Post ini adalah originally from our Moderator KuGiRAn_DaRaH Britpop ni actually satu pergerakan yang dilancarkan oleh anak muda di UK pada sekitar 90-an untuk memperjuangkan genre2 music negara mereka. Unsur-unsur music yg diperjuangkan mereka adalah unsur music yang dibawa oleh band yang wujud pada tahun 1960-an dan 1970-an (the beatles, the kinks). Britpop nih jd […]

Betty Buddies

April 25, 2009 by  
Filed under Bands, Betty Buddies

About Betty Buddies Sejarah BettyBuddies kebagkitan 4 orang pada mulanya iaitu fifi,kurt,Lan dan adli telah memperjuangkan satu evolusi muzik baru yang segar pada tahun 2002.Kemunculannya bettybuddies memperjuangkan jenis muzik indie rawk/pop-grunge.Selepas bersama dan memberikan idea yang menyegarkan,muncullah demo ALONE pada hujung tahun 2002,pada masa itu adli dan lan ingin mengundur diri.Dan dengan itu pada mulanya […]

« Previous PageNext Page »