Awan Band – Kartita

February 22, 2012 by  
Filed under Awanband

Walaupun hanya di ruangan maya Kita bersua Membuatkan ku tertanya-tanya Bagaimanakah Rupa si gadis misteri yang menemani di hati ini Tawa riang mu Membuatkan aku Merasa bahagia Tidak terkata Apakah aku sudah jatuh cinta Ohh pada dirinya Atau ku hanya Chorus Bermain dengan perasaan yang Tak bisakan Menjadi kenyataan Pada akhirnya Namun ku tetap Kan […]

Cara Membuat Twitter

July 4, 2011 by  
Filed under Isu Semasa

Bagaimana cara membuat akaun twitter? Selain facebook, Twitter juga popular sebagai medium untuk berhubung dengan teman-teman yang berjauhan secara percuma. Kalau facebook terkenal dengan wall post, twitter pula terkenal dengan servis instant status update tidak melebihi 140 patah perkataan. Kenapa twitter amat berguna pada masa sekarang? terutamanya kepada band owner. Melalui twitter bands ataupun pemuzik […]

Senarai band genre metal hardcore Malaysia yang anda perlu tahu.

June 29, 2011 by  
Filed under Bands

Salam pembaca setia Malayapark.com, hope korang semua sihat disisi yang tersayang. Beberapa bulan lepas aku ada buat survey dalam facebook berkenaan dengan band Metal / Hardcore dan seangkatan dengannya yang wujud dalam Malaysia ni. Ramai jugak yang jawab survey dan kebanyakannya adalah dari golongan wanita. Respek kaum ibu hehe, layan metal beb diorang ni. Kenapa […]

Bagaimana Menubuhkan Sebuah Band

June 20, 2011 by  
Filed under Bands

Bagaimana ingin menubuhkan sebuah band? Mempunyai sebuah band bukanlah sesuatu yang mudah, terdapat banyak aspek yang perlu diketahui sebelum mengambil keputusan untuk mewujudkan sebuah band. Berada dalam sebuah band mungkin sesuatu pencapaian yang amat membangakan bagi seseorang ahli muzik tapi sejauh manakah sebuah band itu boleh berjaya? Adakah setakat syok sendiri ataupun sentiasa memikirkan cara […]

AKU Band – Subuh Yang Indah

April 7, 2011 by  
Filed under Lagu Terbaru

   Ayam berkokok ikut arahan “cinta”,Menyeru seru manusia mula buat kerja,suka atau tak suka,benci ataupun tak rela,kita tak punya kuasa…… Terus bangun tidur tangan mencapai tuala,mandikan diri, pakai serba wangi,lalu tegak ku berdiri,atas hamparan yang suci,dengan lafaz Ilahi….. C/OMenyapa “cinta” ku,di subuh nan indah,agar cinta bersemi,lepas rindu di hati….. C/OBersua asal ku,pinta arah di tuju,hala […]

Hard Rock KL Cafe Battle Of The Band

January 25, 2011 by  
Filed under Gig, Gigs

HARD ROCK CAFE KUALA LUMPUR MENGUMUMKAN PENCARIAN BAGI BAND-BAND TEMPATAN UNTUK MEMENANGI PELUANG BERAKSI SECARA LIVE DI LONDON. (Kuala Lumpur, 10 Januari 2011) Hard Rock International memberi peluang kepada band-band tempatan memenangi peluang untuk membuat persembahan di Hard Rock Calling 2011, Hyde Park, London, iaitu salah satu festival yang dinanti-nantikan di arena dunia muzik! Antara […]

Band Marble

December 5, 2010 by  
Filed under Bands, Marble

BAND MARBLE Pada hari Sabtu 4 dis yang lalu, band Marble adalah antara-antara band yang terlibat menjayakan Ipoh Mini Music festival 2010. Dan aku akui, tujuan aku pergi ke gig itu adalah untuk menyaksikan sendiri persembahan band ini secara live (kepada band Nota Muzika anda memang Rock n Roll!). Pada pendapat aku band Marble  ini […]

Band Scold (and Minor Threat as influence)

February 14, 2010 by  
Filed under Bands, Scold

BAND SCOLD. Agak lama aku tidak membuat review band, beku otak aku sekejap. Sekarang ini ramai yang sudah boleh terima genre hardcore, walaupun genre ini sudah lama bertapak di Malaysia tetapi masih yang tidak tahu kewujudan band-band yang membawa genre ini. Bagi yang hard die hardcore ini mungkin kalian pernah mendengar nama-nama band seperti Handcuff, […]

Summernine ( Penghargaan Buat Arwah Zaiddy Roy)

December 12, 2009 by  
Filed under Bands, Summernine

Untuk pengetahuan semua, salah seorang moderator kami, Primadona telah berjanji dengan arwah Eroy untuk mereview band mereka pada tanggal 17/11/2009. Tetapi oleh kerana kesibukan kerja, Primadona tidak dapat mengotakan janji beliau kepada Arwah. Zaiddy Roy atau lebih dikenali dgn nama Eroy telah kembali ke Rahmatullah kerana di timpa kemalangan pada Hari Raya AidilAdha yang lalu […]

Special Interview with Bad from Band Secret Violet…

August 25, 2009 by  
Filed under Bands, Secret Violet

About Secret Violet Pada minggu lepas aku berpeluang membuat interview bersama Bad (aka lead Guitar) salah seorg anggota Secret Violet. Band yg ditubuhkan pada awal tahun 2007 ini terdiri daripada 5 org anak muda. Sudah beberapa kali menukar nama band ini setiap kali salah seorg member mereka keluar dari band ini. Akhirnya nama Secret Violet […]

Next Page »