Belajar Main Drum dengan Emim OWS

April 29, 2011 by  
Filed under Bands

Aku tertarik dengan blogpost kenalan aku yang juga seorang drummer band Out Worn Shoes. Dalam blogpost dia ada ajar tentang basic-basic nak jadik seorang drummer dan beberapa tips untuk main drum khas untuk noob/orang baru. Aku sdiri tak reti main drum, stakat pegang stick drum tu bolehlah. Zaman sekarang ni boleh dikatakan cukup mudah untuk […]

Veraciouz

February 16, 2011 by  
Filed under Bands, Veraciouz

Veraciouz “Asal usul nama Veraciouz di ambil sempena perkataan Veraciouz yang mana bermaksud “apa saja yang kami sampaikan adalah datang dari hati, atau dari perasaan kami tentang kehidupan dan persekitaran” Veraciouz mula ditubuhkan pada tahun 2005 dengan menggunakan nama Stardust Fever dan lebih cenderung kepada muzik ska. Band yang berasal dari Wangsa Maju ini pada […]

The Mines

December 20, 2010 by  
Filed under Bands, The Mines

The Mines. The Mines, itulah nama band yang aku mahu review this time. Pandangan pertama aku bila dgr lagu dari band ni kat facebook macam kurang menarik la mungkin sebab recording dier ada out sikit tp bila dengar second time asingkan kerosakan bunyi fuh killer juga indie style mereka ni. Sebenarnya band The Mines telah […]

Moi Last Von dan Gelombang Instrumental Post- Rock.

December 12, 2010 by  
Filed under Bands, Moi Last Von

Moi Last Von. Moi Last Von ini bukan nasi moi yang ada lobak masin dan ayam cincang tapi merupakan sebuah band dari kangar, Perlis. Ditubuhkan pada pertengahan tahun 2008 iaitu bulan Jun. Ketika itu MLV masih lagi dalam proses mengenal muzik, belajar selok belok bermain alat2 muzik dan memandangkan anggota2 mereka bertaburan diseluruh semenanjung Malaysia […]

Band Scold (and Minor Threat as influence)

February 14, 2010 by  
Filed under Bands, Scold

BAND SCOLD. Agak lama aku tidak membuat review band, beku otak aku sekejap. Sekarang ini ramai yang sudah boleh terima genre hardcore, walaupun genre ini sudah lama bertapak di Malaysia tetapi masih yang tidak tahu kewujudan band-band yang membawa genre ini. Bagi yang hard die hardcore ini mungkin kalian pernah mendengar nama-nama band seperti Handcuff, […]

Band Of The Week : TheMask

December 6, 2009 by  
Filed under Bands, The Mask

Ahli band kami terdiri dari pelbagai negeri seperti Johor,Perak,and Kelantan.THE MASK mempunyai 5 org ahli band iaitu Are-Choy(Vocalis),Are-boy(bass),Are_mad(lead guitar),Eye-man(sec guitar) and Jaa(drummer). THE MASK di lahirkan daripada idea bersama kami berlima.Sebelum ini,kami hanya bermain untuk persembahan kecil-kecilan sahaja seperti battle of the band dan akustik di cafe.Oleh itu,pada awal tahun 2009,kami bercadang untuk menubuhkan satu […]

The Emphysema band pilihan aku!!

September 16, 2009 by  
Filed under Bands, The Emphysema

The Emphysema Sebuah lagi band dr Selangor yg secara rasminya ditubuhkan pada tahun 2003. Pada awal penubuhan band ini mereka hanya memainkan lagu-lagu cover sahaja. Band ini dianggotai oleh 4 org anak muda iaitu Ajip, Pa’an, Aspa dan Afiq dan masing2 belajar di tempat yang sama (Sek. Men. Teknik Selangor, Sg. Buloh) dan berada pada […]

BlastBuzz!! Kiss The Fallen, Ladybird and Street Boundaries

This is 3 band with 3 different genre hope u guys like it…. enjoy KISS THE FALLEN Info Kiss The Fallen Hey all, we’re ‘Kiss The Fallen’,previously known as ‘My Mourning Morning’,formed in the middle of 2007. The name ‘Kiss the Fallen’ means accepting those who are rejected, outcast and abandoned as we were. We […]

The Diamond

April 28, 2009 by  
Filed under Bands, The Diamond

The Diamond The Diamond Dahulu band ini dikenali sebagai DIAMOND BACKS. Ditubuhkan pada 2005 yang dianggotai oleh Amy sebagai vokal dan gitar utama, Chiko sebagai pemain drum, dan Wan sebagai pemaain bass. Selang berapa tahun, DIAMOND BACKS bertukar nama THE DIAMOND disbbkan ingin memperjuangkan indie rock bukan sekadar genre tapi semangat dalam diri. Pada tahun […]