Senarai band genre metal hardcore Malaysia yang anda perlu tahu.

June 29, 2011 by  
Filed under Bands

Salam pembaca setia Malayapark.com, hope korang semua sihat disisi yang tersayang. Beberapa bulan lepas aku ada buat survey dalam facebook berkenaan dengan band Metal / Hardcore dan seangkatan dengannya yang wujud dalam Malaysia ni. Ramai jugak yang jawab survey dan kebanyakannya adalah dari golongan wanita. Respek kaum ibu hehe, layan metal beb diorang ni. Kenapa […]

Band Of The Day-Bluezymoody

April 6, 2011 by  
Filed under Bluezymoody

Original post ditulis oleh paktam BAND BLUEZYMOODY

Hard Rock KL Cafe Battle Of The Band

January 25, 2011 by  
Filed under Gig, Gigs

HARD ROCK CAFE KUALA LUMPUR MENGUMUMKAN PENCARIAN BAGI BAND-BAND TEMPATAN UNTUK MEMENANGI PELUANG BERAKSI SECARA LIVE DI LONDON. (Kuala Lumpur, 10 Januari 2011) Hard Rock International memberi peluang kepada band-band tempatan memenangi peluang untuk membuat persembahan di Hard Rock Calling 2011, Hyde Park, London, iaitu salah satu festival yang dinanti-nantikan di arena dunia muzik! Antara […]

Band Scold (and Minor Threat as influence)

February 14, 2010 by  
Filed under Bands, Scold

BAND SCOLD. Agak lama aku tidak membuat review band, beku otak aku sekejap. Sekarang ini ramai yang sudah boleh terima genre hardcore, walaupun genre ini sudah lama bertapak di Malaysia tetapi masih yang tidak tahu kewujudan band-band yang membawa genre ini. Bagi yang hard die hardcore ini mungkin kalian pernah mendengar nama-nama band seperti Handcuff, […]

Tan Sri P. Ramlee Sumber Inspirasi Cincai Band

June 15, 2009 by  
Filed under Bands, Cincai

About Cincai first time aku ushar Cincaiband band nih memang klakar tul nama diorang hahaha.But kalo nama band macam ini selalunyer lagu diorang besh la gak. Pe pe hal aku nak review sikit pasal band ni untuk tatapan umum. Jgn riso xder unsur 18sx hahahaha Tercetusnya band ni pada penghujung Mac 2008 masihi di sebuah […]

Konsert Incubus Stadium Negara 23 July

July 17, 2011 by  
Filed under Gigs

Incubus akan mengadakan konsert di Kuala Lumpur pada 23 julai ini bertempat di Stadium Negara Bukit Jalil. Konsert ini merupakan kali ke tiga kalau tak silap aku Incubus datang ke Malaysia lepas Sunburst 2008 dan beberapa tahun sebelumnya. Tune Talk adalah penaja utama untuk konsert kali ini dan harga tiket pon boleh tahan gak r […]

Khottal in da house!

March 19, 2011 by  
Filed under Bands, Khottal

Sabtu yang mendamaikan dan kehujanan. Kenapa? sebab ia telah menjadikan aku lebih rajin untuk membuat review ini. Terima kasih hujan!! Pernah tak kamu semua mendengar lagu-lagu yang pelik dari band2 yang pelik? mungkin bagi sesetengah orang yang tidak pernah mendengar lagu seperti ini dengan mudah sekali menganggap ia pelik! Tak pelik sebenarnya tetapi “unik”. oh! […]

Veraciouz

February 16, 2011 by  
Filed under Bands, Veraciouz

Veraciouz “Asal usul nama Veraciouz di ambil sempena perkataan Veraciouz yang mana bermaksud “apa saja yang kami sampaikan adalah datang dari hati, atau dari perasaan kami tentang kehidupan dan persekitaran” Veraciouz mula ditubuhkan pada tahun 2005 dengan menggunakan nama Stardust Fever dan lebih cenderung kepada muzik ska. Band yang berasal dari Wangsa Maju ini pada […]

Moi Last Von dan Gelombang Instrumental Post- Rock.

December 12, 2010 by  
Filed under Bands, Moi Last Von

Moi Last Von. Moi Last Von ini bukan nasi moi yang ada lobak masin dan ayam cincang tapi merupakan sebuah band dari kangar, Perlis. Ditubuhkan pada pertengahan tahun 2008 iaitu bulan Jun. Ketika itu MLV masih lagi dalam proses mengenal muzik, belajar selok belok bermain alat2 muzik dan memandangkan anggota2 mereka bertaburan diseluruh semenanjung Malaysia […]

Excuse me [Grunge Generation]

October 27, 2010 by  
Filed under Bands, Excuse Me

“Kami harap music yang kami bawa dapat memeriahkan scene music kita. kami ingin kembalikn zaman grunge 90an. And remember  “GRUNGE NOT DEAD”. by Excuse Me. Pada era 90 an lagu yang bergenrekan grunge sudah mula menular masuk melalui lagu-lagu dari band-band seperti  Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Black Sabbath dan Led Zeppelin . Band-band ini juga […]

Next Page »