Lirik Aku Pemuzik Independent- Api band

August 11, 2009 by  
Filed under Api Band, Lirik

Title: Aku Pemuzik Independent Band: Api Band BERMULA SATU REVOLUSI PENCETUS GENERASI BARU BERMUZIK ADALAH JIWAKU AKAN KU PERSEMBAH PADAMU PABILA MULA BERNYANYI PEMINAT TERUS BERDIRI MELOMPAT SEKUAT HATI KERNAKU PEMUZIK INDEPENDENT..

Bagaimana Menubuhkan Sebuah Band

June 20, 2011 by  
Filed under Bands

Bagaimana ingin menubuhkan sebuah band? Mempunyai sebuah band bukanlah sesuatu yang mudah, terdapat banyak aspek yang perlu diketahui sebelum mengambil keputusan untuk mewujudkan sebuah band. Berada dalam sebuah band mungkin sesuatu pencapaian yang amat membangakan bagi seseorang ahli muzik tapi sejauh manakah sebuah band itu boleh berjaya? Adakah setakat syok sendiri ataupun sentiasa memikirkan cara […]

Band Of The Day- Mustard

April 4, 2011 by  
Filed under Mustard

Ini adalah post pertama aku untuk blog ni. Melihatkan sudah semakin

Band Marble

December 5, 2010 by  
Filed under Bands, Marble

BAND MARBLE Pada hari Sabtu 4 dis yang lalu, band Marble adalah antara-antara band yang terlibat menjayakan Ipoh Mini Music festival 2010. Dan aku akui, tujuan aku pergi ke gig itu adalah untuk menyaksikan sendiri persembahan band ini secara live (kepada band Nota Muzika anda memang Rock n Roll!). Pada pendapat aku band Marble  ini […]

Band Scold (and Minor Threat as influence)

February 14, 2010 by  
Filed under Bands, Scold

BAND SCOLD. Agak lama aku tidak membuat review band, beku otak aku sekejap. Sekarang ini ramai yang sudah boleh terima genre hardcore, walaupun genre ini sudah lama bertapak di Malaysia tetapi masih yang tidak tahu kewujudan band-band yang membawa genre ini. Bagi yang hard die hardcore ini mungkin kalian pernah mendengar nama-nama band seperti Handcuff, […]

Red Hot Chilli Pepper sbg sumber Inspirasi dan Ikon Band Bactrim.

September 28, 2009 by  
Filed under Bactrim, Bands

Anatomy and Physiology merupakan Ep pertama bagi band Bactrim yg memuatkan 2 buah lagu iaitu Funky Mat Despatch dan Halusinasi. Bergenre kan Funky, Free Rock dan Modern Rock dan barangkali ada yang sudah mendengar lagu2 dari band ini kerana lagu mereka pernah di mainkan di stesen radio Music Fm. Selain dr 2 buah lagu itu […]

The Emphysema band pilihan aku!!

September 16, 2009 by  
Filed under Bands, The Emphysema

The Emphysema Sebuah lagi band dr Selangor yg secara rasminya ditubuhkan pada tahun 2003. Pada awal penubuhan band ini mereka hanya memainkan lagu-lagu cover sahaja. Band ini dianggotai oleh 4 org anak muda iaitu Ajip, Pa’an, Aspa dan Afiq dan masing2 belajar di tempat yang sama (Sek. Men. Teknik Selangor, Sg. Buloh) dan berada pada […]

Special Interview with Bad from Band Secret Violet…

August 25, 2009 by  
Filed under Bands, Secret Violet

About Secret Violet Pada minggu lepas aku berpeluang membuat interview bersama Bad (aka lead Guitar) salah seorg anggota Secret Violet. Band yg ditubuhkan pada awal tahun 2007 ini terdiri daripada 5 org anak muda. Sudah beberapa kali menukar nama band ini setiap kali salah seorg member mereka keluar dari band ini. Akhirnya nama Secret Violet […]

Blastbuzz!! new slot 4 new n old band in MP!! Introduction.

Blastbuzz ni apekehelnye erk?? perbende plak? mesti korg tertnyn2 pe la fungsi bende nih. ok biar aku story sikit. kalian mesti sudah sedia maklum dengan kebanjiran band-band baru dan lama dalam negara kita ini. Terlalu banyak sangat dan ada yang minta tolong kami untuk pomot band diorg ( dan setgh tu kami wat ngan rela […]

Tan Sri P. Ramlee Sumber Inspirasi Cincai Band

June 15, 2009 by  
Filed under Bands, Cincai

About Cincai first time aku ushar Cincaiband band nih memang klakar tul nama diorang hahaha.But kalo nama band macam ini selalunyer lagu diorang besh la gak. Pe pe hal aku nak review sikit pasal band ni untuk tatapan umum. Jgn riso xder unsur 18sx hahahaha Tercetusnya band ni pada penghujung Mac 2008 masihi di sebuah […]

Next Page »