Awan Band – Kartita

February 22, 2012 by  
Filed under Awanband

Walaupun hanya di ruangan maya Kita bersua Membuatkan ku tertanya-tanya Bagaimanakah Rupa si gadis misteri yang menemani di hati ini Tawa riang mu Membuatkan aku Merasa bahagia Tidak terkata Apakah aku sudah jatuh cinta Ohh pada dirinya Atau ku hanya Chorus Bermain dengan perasaan yang Tak bisakan Menjadi kenyataan Pada akhirnya Namun ku tetap Kan […]

Senarai band genre metal hardcore Malaysia yang anda perlu tahu.

June 29, 2011 by  
Filed under Bands

Salam pembaca setia Malayapark.com, hope korang semua sihat disisi yang tersayang. Beberapa bulan lepas aku ada buat survey dalam facebook berkenaan dengan band Metal / Hardcore dan seangkatan dengannya yang wujud dalam Malaysia ni. Ramai jugak yang jawab survey dan kebanyakannya adalah dari golongan wanita. Respek kaum ibu hehe, layan metal beb diorang ni. Kenapa […]

Bagaimana Menubuhkan Sebuah Band

June 20, 2011 by  
Filed under Bands

Bagaimana ingin menubuhkan sebuah band? Mempunyai sebuah band bukanlah sesuatu yang mudah, terdapat banyak aspek yang perlu diketahui sebelum mengambil keputusan untuk mewujudkan sebuah band. Berada dalam sebuah band mungkin sesuatu pencapaian yang amat membangakan bagi seseorang ahli muzik tapi sejauh manakah sebuah band itu boleh berjaya? Adakah setakat syok sendiri ataupun sentiasa memikirkan cara […]

Art Of Arje band baru berkonsepkan Alternative Moderner

June 15, 2011 by  
Filed under Art Of Artje, Bands

ART OF ARJE ialah band yang dicipta hasil idea arjemeyh bersama-sama rakan-rakannya yang dianggotai sompet,jorge dan padil.4 lineup ini mempunyai dipengaruhi elemen elemen muzik seperti alternative rock,rocknroll,jazz,raggae,american rock,pop,brit,garage dan rock revival.konsep muzik ART OF ARJE ialah ALTERNATIVE MODERNER,bagi yang kurang memahami perkataan MODERNER ia merupakan satu pengabungan elemen muzik berdasarkan pengaruh muzik ataupun penerangan lanjutnya […]

AKU Band – Subuh Yang Indah

April 7, 2011 by  
Filed under Lagu Terbaru

   Ayam berkokok ikut arahan “cinta”,Menyeru seru manusia mula buat kerja,suka atau tak suka,benci ataupun tak rela,kita tak punya kuasa…… Terus bangun tidur tangan mencapai tuala,mandikan diri, pakai serba wangi,lalu tegak ku berdiri,atas hamparan yang suci,dengan lafaz Ilahi….. C/OMenyapa “cinta” ku,di subuh nan indah,agar cinta bersemi,lepas rindu di hati….. C/OBersua asal ku,pinta arah di tuju,hala […]

Band Of The Day-Bluezymoody

April 6, 2011 by  
Filed under Bluezymoody

Original post ditulis oleh paktam BAND BLUEZYMOODY

Band Of The Day- The Nicotine

April 6, 2011 by  
Filed under The Nicotine

Minggu lepas aku ada cerita sket pasal Mustard minggu ni giliran The Nicotine pulak. The Nicotine sebuah band yang berasal dari Teluk intan Perak dan diangotai oleh vaira@eddy,jalie,Qayyum,ali setan . tak banyak info yang aku tahu pasal diorang ni melainkan mereka ni memang peminat kurt kobain dan membawa aliran Grunge . Kepada sesiapa yang tensen […]

Band Of The Day- Mustard

April 4, 2011 by  
Filed under Mustard

Ini adalah post pertama aku untuk blog ni. Melihatkan sudah semakin

Hard Rock KL Cafe Battle Of The Band

January 25, 2011 by  
Filed under Gig, Gigs

HARD ROCK CAFE KUALA LUMPUR MENGUMUMKAN PENCARIAN BAGI BAND-BAND TEMPATAN UNTUK MEMENANGI PELUANG BERAKSI SECARA LIVE DI LONDON. (Kuala Lumpur, 10 Januari 2011) Hard Rock International memberi peluang kepada band-band tempatan memenangi peluang untuk membuat persembahan di Hard Rock Calling 2011, Hyde Park, London, iaitu salah satu festival yang dinanti-nantikan di arena dunia muzik! Antara […]

Band Marble

December 5, 2010 by  
Filed under Bands, Marble

BAND MARBLE Pada hari Sabtu 4 dis yang lalu, band Marble adalah antara-antara band yang terlibat menjayakan Ipoh Mini Music festival 2010. Dan aku akui, tujuan aku pergi ke gig itu adalah untuk menyaksikan sendiri persembahan band ini secara live (kepada band Nota Muzika anda memang Rock n Roll!). Pada pendapat aku band Marble  ini […]

Next Page »