[Band Review]Deepset | MalayaParkDotCom

[Band Review]Deepset

Submit By :
=

Salam to all post rockers.. Aku rasa korang dah familiar dengan Deepset kan. Selepas review Damm Dirty Apes yang di tulis oleh mista_jerk ari tu minat aku terhadap genre post rock semakin membuak-buak. So aku cuba gali beberapa local band yang memang international quality. Kalau aku nk crita pasal post rock memang aku kurang ilmu dan belum layak lagi.

Kepada yang baru nk minat dengan genre post rock aku rekemen sangat2 korang pasang tlinga dengar Deepset or DDA . Music arrangement boleh buat ati tenang pikirkan keindahan. Kalau aku crita lebih pon x guna. Dengar la sendiri agak-agak bleh masuk ngan jiwa tu memang korang akan rasa cam aku jugak. Terasa duduk diawangan sedang terbang menikmati keindahan seperti dunia kita yang punya. Bukan jiwang ni tp musik post rock ni akan bawak korang feel macam tu. Kepada mishaq(admin mp) anda mesti suka Deepset ni aku tahu hehe..

Deepset mmg semak.. hakhak

Few infos bout Deepset
Deepset, a quartet from Kuala Lumpur,Malaysia, discovered the trial of composition that has been appropriated by indierock after being refined over the centuries by harmonic and sonic experimentation, the birth was late 2002, the band pushed the enthuse to produce instrumental piece which as the band believe that music is nothing without inspiration that has an influence. more http://myspace.com/deepbeep

Latest album from deepset

Deepset Playlist

p/s: mista_jerk .. we miss your review bro

Comments

4 Comments on "[Band Review]Deepset"

  1. mishaq on

    gler arr..
    tak penah tau lak diorang men post rock..
    mmg layan la lagu diorang!!
    thanx joe…

  2. Joe on

    yup cik mishaq.. mmg best.. layan sambikl stadi best huhu

  3. shrxzynski on

    mmg ade international quality band ni. bangga seh Malaysia ade band post rock mcm gini. aku hampir terlupa pasal Mono kat KLPAC tu hari. heh

  4. Hafiz on

    Deepset is the best post rock malaysian band..