Nota Muzika | MalayaParkDotCom

Nota Muzika

Submit By :

About Nota Muzika

Ni lagi satu band dr Perak. hoho byk erk band2 dr Perak nih xper2 review  akan dtg aku wat review band luar dr perak. kenapa aku wat review sal band nih sebab lagu diorg boleh lyn. Dan ahli2 band nih mmg friendly  dan sng nak deal ngan diorg. Hah! lupa lak nama band nih Nota Muzika, aku benornya slalu slh taip Nota Muzik haha sorry bro2 n sis xdisengajakan.

Bermula sekitar tahun 1997..dianggotai oleh Sid(vokal), Ijoy(Vokal/Gitar), Sol(Bass) dan Lim(Drum) dimana ketika itu dikenali sebagai HazardToyz yang berkonsepkan 70’s Brit Punk Rock(erk jauh beno konsepnye). Sering membuat persembahan di gig-gig sekitar P.Pinang, Melaka dan Johor. Namun, hasrat untuk meneruskan perjuangan seni tersekat setelah Sid dan Sol mengambil keputusan untuk mengundurkan diri atas sebab peribadi pada tahun 2000. Ijoy dan Lim masih lagi aktif dalam scene underground dengan menjadi sessionist kepada Stuck 13 dan Jump Kids. Penglibatan mereka juga tidak lama setelah mereka mengambil keputusan berehat seketika untuk melanjutkan pelajaran. Atas minat yang mendalam di bidang seni hiburan, Ijoy dan Lim bersepakat untuk menubuhkan sebuah band yang berbeza konsep dari HazardToyz. Dengan itu lahirlah NOTA MUZIKA!!!

Band Nota Muzika ini bermula pada Disember 2008, dan dianggotai oleh 5 org jejaka macho (cewahhh amik hati jer) dan seorang wanita ( ni mesti cun nih haiyakkk). Diaorang berasal dr Ipoh dan Johor Bharu. Kesemua ahli band nih telah bekerja n disebabkan minat yg mendalam terhadap dunia muzik ini meraka kembali aktif dalam industri muzik nih. Band ini byk menyertai gig2 sekitar Ipoh,  mean diorg skang byk wat show  dalam Perak jer. Antara event2 adalah ker@boo Anniversary Fest 09 yg berlangsung pada 4 july di Kompleks JBS, Ipoh, Cantumas Travel Cafe,Setiawangsa anjuran ‘Seattlewangsa Music Scene dan pernah menjadi host dalam sesi ke-30 bertemakan ‘Valentine Day Special, membawakan 10 buah lagu dalam sesi yang berlangsung selama 3 jam. perghh bley thn gak 10 buah lagu byk tu kan.


dr kiri Tai, Ijoy, kak beena comey……, Amy dan Lim…..

Line up NM terdiri daripada:-
Nur Sabina(Beena) aka vox,
Mohd Hafizul Amin(Ijoy) aka Vocal / 2nd Guitar,
Wan Khirul Helmy(Amy) aka 1st Guitar,
Zany(Fridayband) aka Bassist
Mohd Salim Aminzaini aka Drum,
Muhammadnur Aminluqman(Luqman) aka Keyboard (sessionist).

Bergenrekan Indie, Pop, Retro dan Rocking Twist, menjadikan muzik NM lebih relax, dan sesuai tuk org yg tengah bercinta haha. Dari drum ke guitar sehinggalah vox dia mmg kemas jer sbb lagu ni pon slow. Suara vox laki n gurl mmg lunak dan serasi bersama. Bagi aku la lagu Andai Mampu besh sbb cam biasa laa slow n jiwang2 hahaa (adoi). dan intro dia pon relaks jer kan. Sekarang diorang masih dalam berbincangan sama ada nak wat EP atau album lagu sbb diorang sudah ada 10 buah lagu. Baik buat album jer terus kan? Lagu2 yg sudah direkodkan seperti Pagi Itu, Andai Mampu, Khayalan dan Ku Tahu. Dan 6 buah lagu lagi masih dalam proses merekod.

“Semoga para pencinta muzik dapat menerima NOTA MUZIKA untuk memeriahkan dan merancakkan lagi industri muzik tanahair. Di harap muzik dan lagu-lagu NOTA MUZIKA dapat diterima sebagai satu bunyi baru di dalam jutaan lagu yang ada di dalam dan di luar tanahair….Jika anda mahukan NOTA MUZIKA membuat persembahan, Insya’allah kami akan buat yang terbaik dan akan memberi penuh komitmen pada setiap event/show yang kami sertai.”

For any event or show contact:-
019-5575737
E-MAIL : nota_ht@yahoo.com
http://www.myspace.com/notamuzik
http://www.facebook.com/Nota.Muzika


Lirik Andai Mampu
Dalam diam ku teringat akan dirimu..
Kemanakah kau menghilang sayangku..
Sunyi kelam hari-hariku..
Rindu kau disisiku selalu..
Andai mampu ku..mengubahnya…… Masa….cara ku.. melayani ..dirimu..
Andai mampu ku mengubahnya……. Semua..yang telah ku lakukan pada dirimu..
Maafkanlah sayangku..atas semua yang berlaku..
Ku masih mengingini dirimu..
Maafkanlah sayangku..atas semua yang berlaku..
Ku masih menyayangi…kamu…
Kaulah cinta terindahku..
Namun ku tak pernah menghargai mu..
Kini ku amat menyesali..
Segala sikap ku…

Lirik:Beena

Text Review n Editor by NICE

Comments

16 Comments on "Nota Muzika"

  1. emim on

    ello2….
    aku pnah perform ngn band ni kt setiawangsa…
    band ni mmg kemas,ade style music tsendiri kire x tlalu ikut style kbyakan band yg ade skang ni…

    sukses utk nota muzika!

    peace n luv,emim

  2. ijoy on

    thnx emim!!! OUT WORN SHOES pon mmg sempoy! All music lovers blh la dgr lagu OUT WORN SHOES! mmg sempoy dgn genre yg diorg mainkan!!!!

    peace ‘n’ success to OUT WORN SHOES!!!

  3. weloveindie on

    support u aLLz

  4. ijoy on

    thnx ‘weloveindie’!!!! kitorg akan wat yg terbaik di setiap show yg kitorg perform!!!!

    thnx again!

  5. Crystal Band on

    sukses selalu buat band Nota Muzika kami dari band indie sumenep.. sukses selalu band Nota Muzika

  6. ijoy on

    trima kasih!!!! hope korang pun berjaya dlm segala bidang yg u all ceburi!!!! peace!!!!!!!!!!!!!!!!

    p/s: nama band korang crystal or sumenep? konpius ni…..

  7. ijoy on

    ooooo…sorry to CRYSTAL BAND……kami tidak faham maksud ‘sumenep’…… tapi,rasa-rasa seperti nama suatu tempat di Indonesia ya? Apapun…thnx to CRYSTAL BAND sebab support sama kami!

    HOPE U ALL SUCCESS!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. roti pita on

    huhu””’aku knl sgt dgn pemain bass nota muzika ni….namenye mohd azrul affandy @ otai….aku study satu kolej kt kolej mutiara e_poh….tp skunk ni combong ye ko ….

  9. ijoy on

    hahahaha….otai x sombong…cume busy membesarkan perot je…hahahaha

  10. mybands on

    wah, menarik info ni. akan aku kongsikan bersama2 rakan yang lain. hehe

  11. ijoy on

    HEHEHE!

  12. ijoy on

    SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI… MOHON AMPUN SALAH DAN SILAP….

    ~NOTA MUZIKA~

  13. budak sweety on

    agaknye….bile korg nk join gig ker@boo lg…..
    aku nk tgok korg lg….aritu tgok korg sekejap sgt sbb korg nk g melaka lps 2….hehe…cik otai 2 mkin debab nmpknye….die abis praktikal dh kew……

  14. ijoy on

    insya’allah kalo ader rezki kitorg akan perform di ker@boo lg…

    cik OTAI tu mmg makin debab..hepi kot! ;) praktikal dh abis kot? ntahla… x penah di bg tau pon….huhuhuhu

  15. mAmu on

    nk sembang ngn tai bassist bleh?

    tai tai..
    album satuuuuu??
    HAHA!!

  16. GadisSabah on

    halu nota muzika…hope allz sukses slalu dlm bdang muzik ney ya…slmt m’meriahkn lagik industri muzik tnh air…indie band boleh bah