MINIE | MalayaParkDotCom

MINIE

Submit By :
=

ABOUT MINIE

alooo everybody, pada suatu petang gt bosan aku melayari myspace, mungkin ditakdirkan band MINIE nih mengeadd aku, tgk nama MINIE ni memmg kelakar tp perghhhh sekali terangkat kaki aku bila mendengar lagu mesin chenta, syookk abissss

wokeh skang aku akn story sikit pasal band nih. Band MINIE yg made from Perak mula ditubuhkan pada lewat 2008 dan secara rasmi menjadi complete lineup pd 4 februari 2009 ( band Perak mcm biaseler sumernyer top2 ), so kira baru lg la band nih bertapak. Bergenrekan rock, alternaif, nu-jazz sememangnya ada unsur2 kacukan dlm music diorang nih. kalo korang dengar lagu diorang nih ada set timing untuk alunan jazz dan alunan rock alternatif tu yg sedap jer dgr. tapi kekadang ada gak org yg xble bla ngan band2 yg ada unsur jazz but who care asalkan sedap aku lyn jer la. talk pasal percapaian mrk lak, yg aku tahu diorang ni pernah join pertandingan ROTTW soundstage dan hanya dpt tempat ke-7, kira okla tur dari dpt tmpat ke-30lg xble bla haha.

band MIMIE ni terdiri drpd 6  anak org iaitu Azam as vox, Paan as bass, Mok as guitar (adess tauler bdnyer besar kasi nama mok jer), Rudyas guitar, Lokman as drum, Nad as keyboard (perghhh ada awek la). mcm slalu la band2 yg ada unsur jazz nih mst ada awek dan position diorang mst vox or other instrument.

influence diorang kira byk gak  like incubus, sheila majid (ptutler jazz), pot radiostar,greg hower,abba, mocca,the cranberries (mak aih), tenacious D  (yearghh black jack I like it), OAG, padi, dewa (adesss indon xske), dan byk gi laa korang chcek out ms diorang jer la haha.  band lain yg ada unsur2 mcm diorang nih like Rockstarhopeless and Pat Andrews.

lagu2 yg diorang perjuangkan lak mcm Mesin Chenta, Tesisa dan Minie Raw Teaser syok wo kalo xdgr. Pasal EP lak aku xder info so I’m sorry.

wokeh aku nak komen sikit lagu Mesin Chenta. lagu ni ada gabungan retro  (peberet prima) mcm rock and roll dan jazz dlm sesetengah bhgn. yg aku suker la part jazz dier hehe ngam jer ngan timing sound rock dier. Sore vox dier besh nmpak ngam ngan  sound instrument. Aku suka kat singer backup dier haha mcm lagu lamer jer. Tp yg xsyoknyer dier suker ulang2 music part.

ni ayat dari diorang untuk korang semua:

We hope that all of our minierio out there will continue supporting us all along until we rise to the top.Last but not least, all these words of fact, inspiration and wisdom makes every single member of the members power up with full blast of caliber and not forgetting by making every single one of MINIE by feels proud. With enough knowledge and commitment by all, MINIE will strive through music career impressively. Together, let us all support MINIE and pray hard that they will achieve tremendously in the music industries.

MEMBER BAND

Nad – keyboard
Lokman – drum
Rudy – guitar
Mok – guitar
Paan – bass
Azam – vox

Lists of songs of MINIE
Mesin Chenta (first baby)
Malam Mimpiku
Epilog Cinta
Tersenyum
Pencemburu Lelaki ( PBL )
Sinaran (cover song)

Lirik Mesin chenta

Ku bisa menghapuskan
Ku bisa merosakkan
Telefon bimbitmu itu
Demi kebahagiaan kita

Ku sukakan sikapmu
Ku bencikan sikapmu
Kerna kau pandai menipu
Disebalik wajahmu yang jelita

Aku bagaikan boneka
Hanyut dan terus terhanyut
Semua yang berlaku diantara kita

Mesin cintamu ..!
Telah ku hapuskan
Namu apa daya ku ku oohh
Telah ku temukan mesin cintamu yang baru
Ku tak putus asa…
Menghapuskan mesin cintamu 🙂

Ku bisa menghapuskan
Ku bisa merosakkan
Telefon bimbitmu itu
Demi kebahagiaan kita

Ku sukakan sikapmu
Ku bencikan sikapmu
Kerna kau pandai menipu
Disebalik wajahmu yang jelita

Kau memang buruk siku
Kau yang beri padaku
Simkad Digimu itu !
Dan kau telah mengambilnya semula 🙁

Aku pasti curiga
Aku sudah terkena
Dengan muslihatmu itu
Aku tertipu ohh tertipu !!

More Lyric

Contact Details
Band’s Email – trimolo_arm@yahoo.com
Manager of MINIE – Shima 0134429630 mohammad.shima@yahoo.com
Guitarist of MINIE – Rudy 0134315944
Drummer of MINIE– Lokman 0165993174

http://www.myspace.com/minieband
http://amp.channelv.com/minie
http://www.reverbnation.com/minieband


http://c4.ac-images.myspacecdn.com/images02/5/l_09789ab3fa95413989e0b5eea3bbe433.jpg

by Nicexx

Comments

19 Comments on "MINIE"

  1. hatiku_luka on

    adeiiii…besh pulak lagu dorang ni… layannnn… suka suka suka

  2. palala on

    buley kte ske gak la dgr muzik dorang ni..
    buley tahan…
    gpon support laa…
    org perak ni..
    hehehe…

  3. momoque on

    sodappp..
    siyes sodapppp
    layannnn….
    zassss
    yg hensem tu vox die erk???
    waaaa
    admire3
    wakakaka
    den weng weng sudeyhhh
    aiyarrkkkk

  4. nice on

    wakakak momoq…. a’ah yg encem tu vox dia…huhu

  5. momoque on

    hahaha…
    ensem vox die
    klu g interview band nie
    kimslm vox die nice
    wakakka

  6. kugiran_darah on

    aiseh momoque ni sumer vox band dier mau haha, beshla review nih suker suker

  7. momoque on

    kugi
    xkan jeles kowt??
    die mmg ensem
    den puji je
    aiyarkkkk
    jles erk??
    adesss

  8. nice on

    huik xmo gado2…insyallah klu den wat interview ngan dia den kim salam erk…….

  9. kugiran_darah on

    aiseh xjeles la band ni kan ada awek hahaha, nice biar aku jer yg interview

  10. momoque on

    hahaha..
    nk ikot…
    nk jmpe azam..
    wakakak

  11. kugiran_darah on

    xmoh bw momoque, nanti dier jer yg brcakp hahaha

  12. Joe on

    adeih awat ang bebut ni.. support semua la

  13. kugiran_darah on

    aiseh bosh joe, pesal emoticon bosh joe ganaz semcm emoticon kita org mcm alien jer hahaha protes protes

  14. Joe on

    pergi kat gravatar.com pastu tukar avatar kat sana.. hehe

  15. kugiran_darah on

    testing-testing

  16. sly on

    perh..band ipoh memang best…ada 1 lagi band best..xtau la bagi korg ok ke x..lagu2 diorang ni banyak…so ak rasa ak leh trima lagu2 diorang nih…

    http://www.myspace.com/moonlightbest

    mtk pihak malayapark review k

  17. tASchA93 on

    kiUtnyErR NaME bAnD..NcEm LaX 2..H0HO..

  18. kugiran_darah on

    to bro sly, kalo ble kasi sikit info kat kolum forum, we will considerate you request

  19. Minie mereleased Cd single ‘Monopoly dansa’ 25hb Julai | Malaysian Indie|Bands|Lyrics|Chord|Download on

    […] Minie akan mereleasedkan cd single pada 25 julai. Cd single itu memuat 2 buah […]