Lirik Lagu mati Hidup Kembali-Butterfingers | MalayaParkDotCom

Lirik Lagu mati Hidup Kembali-Butterfingers

Submit By :
=

Lirik Mati Hidup Kembali

Jalan raya terlampau sunyi
Untuk ku terus bermimpi
Mataku belum mengantuk lagi
Bawa ke mana sahaja kupergi

Tunjukkan ku bulan gerhana
Tiada siapa nak kujumpa
Pendirian tiada kusangka
Tak mengapa oh tak mengapa

Malam semalam gundah gulana
Hari ini hari mulia
Tak pernah daku rasa begini
Seperti mati hidup kembali

Bawakan kuhilang dari ingatan
Hari ini sehingga esok
Tak pernah daku rasa begini
Seperti mati hidup kembali

Agar sepenuh dengan pendirian
Kucapai sebelah tangan
Sebalik awan ada cahaya
Bercahayalah selamanya

Daku tertawa seorang diri
Darah yang mengalir terhenti
Fikiranku melayang-layang
Tiada siapa yang perasan

Comments

23 Comments on "Lirik Lagu mati Hidup Kembali-Butterfingers"

  1. anne on

    awesome lyric!!! kudos to u guyssss…RTW 8

  2. miron on

    meaningful gle..

  3. badboyz on

    chayok…chayok..butterfingers

  4. bad_boyz on

    terus kan usaha….

  5. ryukendO! on

    honestly aku ckp,lirik lgu ni berhantu gileR! aku suka lagu ni…mak aku pun minat lgu nih…teruskan usha korg butterfingers!

  6. tErUs TerAnG on

    sAya SuKA butterfingers!!!!!!!!!!!!!lg korang sume bes gler!!!!!!!!!!!

  7. bebycrystal on

    ilya butterfingers ! ur d greatest ! XD

  8. ambobzeela on

    Butterfingers Hebat..!! Xde Band Msia Lain Blh Challange Butterfngers..Dulu Kini Dan Selamanya..Chayok2!!

  9. saya. on

    nk tanye sikit.
    lirik yang mne 1 betul.?

    Pendirian tiada kusangka
    Tak mengapa oh tak mengapa

    ke

    benda yang tiada ku sangka ada.
    tk mengapa oh tk mengapa.

    lagi satu.

    Agar sepenuh dengan pendirian
    Kucapai sebelah tangan

    ke

    angkasa penuh dengan belian.
    ku capai/gapai sebelah tangan.

    btw.
    butterfingers terhebat.!

  10. Hafiz on

    sedih dgr lagu tu

  11. jiwobodoh on

    babi btol la buterjejari nei best giler 120% aku minat kat band nei

  12. jiwobodoh on

    lagu die hidup kembali nei memang irama aku minat nei tq la kat band jejari nei kerna buat lagu kne nga jiwe aku nei

  13. ludah butterfinger on

    indie band memang aku ludah pi korek bontot la butter finger buat lagu cam nei. bau taik la dengar lagu nei memang poyo la lagu aper!!!!! MATI HIDUP KEMBALI. ko tuhan ke buat lagu cam nei. boikot la band korek bontot nei

  14. Joe Hamzah on

    kalau ye pon nak komen biar la yang membina.. dok kutuk-kutuk kita dapat apa. jiwobodoh dan ludah butterfinger adalah orang yang sama.. bukan senang nak buat lagu. kalau kurang sedap komen la dengan tujuan yang membina. jangan la terlalu ikut perasaan, hargailah karya artis tempatan ya

  15. aku jingga on

    hawait ya jadi bodoh sangat ni??? dh kalau tak minat duk diam2 ja la… tak payah nk komen2… lg satu yg hang pi search lirik lagu ni apasal kalo dh tak minat??? diaorang buat lagu la dol… takde kena mengena ngan lawan tuhan… hang ni terlebih pandai agaknya… sekolah kt atas bumbung ka???

  16. Norain Ishak on

    lagu ni best! aku boleh duk pusing2 lagu ni dengar sepanjang hari..cool je..muzik pun relax.

  17. akim on

    kpd ludah butter 2..
    lu ckp memg senang..
    stakat komen2 bodoh cm lu..
    bdk darjah 1 pn tau..
    lu buat lagu la..
    wa nk komen lak..
    ckp pndai la brader..
    lu bdk mainstream…
    lu poser sbnrnya…
    xlayak nk komen2…
    bek lu duk diam…baca buku n wt keje skolah..
    jd bdk bek..sbb wa tau lu ank mak..
    ne dgr lagu2 cmnie…
    jgn mrh ye…
    kita kna ingt..
    kita bkn hebat..xperfect pn…
    so fikir2 kn la…
    slm

  18. Akujiwa on

    Bd0 pnye ludah butter!! Msti ko bdk yg slalu kne kutuk kn!! Fucker m0ther t0l ludah setan ni..

  19. Akujiwakarat on

    Bd0 pnye ludah butter!! Msti ko bdk yg slalu kne kutuk kn!! Fuck3r m0ther t0l ludah set@n ni..

  20. Slaykido on

    Apa la mcm ngko ni ludah butter,aq taw time ko dgr lagu ni ati ko pun ckp lagu ni bes kan?kalo x,takkan ko bole ‘ter’search lagu ni,?Kalau dah takda keja lain duk diam sudala,nak p dngki ngan org pasal apa?

  21. Aku hipokrit on

    hii aku suka gila butterfingers nie dorang mcm lagend arhh, sumpah salute gila dorang punya music.
    ada kew band malaysia nak campur aduk lagu dorang dgn lagu zaman nenek2 kita punya lagu time dorang kecik2 dulu ?
    mesti dorang tak confident en ?
    so aku nak ckp lah to haters butterfingers korang nie just dgr lagu tanpa meaning dia .
    ehhhh betul kew ape aku ckp nie ?
    hahahha .

  22. AhkyluzLaniaz on

    Siapa yang tulis lirik ini?

  23. BUTTERFINGERS SELLOUT on

    This is not grunge, this is fuckin’ slow poseur mainstream band just like A.C.A.B…please don’t make fun the name of ‘grunge’, this fucking butterfingers not the true grunge but the POSEUR POP BAND that claim they are grunge band..fuih!