Lan (Ex-MUH) kini dengan Azlan And The Typewriter | MalayaParkDotCom

Lan (Ex-MUH) kini dengan Azlan And The Typewriter

Submit By :
=

meet-uncle-hussain-hard-rock-cafe
Persembahan terakhir Lan bersama Meet Uncle Hussain

Aku rasa semua sudah tahu Lan bekas vokalis Meet Uncle Hussain kini telah menubuhkan Band baru yang diberi nama Azlan & The Typewriter. Lan secara rasminya keluar daripada muh selepas show terakhir mereka di hard rock cafe KL. Kenapa Lan keluar sedangkan nama Meet Uncle Hussain sedang menjadi buruan penganjur? Perbezaan ideologi menjadi punca Lan menarik diri daripada Meet Uncle Hussain, Ideologi apa? aku pon tak tahu. Dikatakan penganti Lan adalah Black daripada siri realiti Mentor. WTF? Mentor! hancus MUH nanti.

azlan-and-the-typewriter
Azlan & The Typewriter

Taja pon boleh nyanyi kan tapi identiti MUH memang diakui terletak pada keunikan suara Lan. Walau apa pun yang berlaku kami di Malayapark tetap “support local acts”. Dengarkan single terbaru dari Azlan And The Typewriter Kelibat Si Penyair. Info berkenaan Azlan And The Typewriter akan aku update sekarang ni aku cuma jumpa gambar mereka sahaja dan aku sedangmenunggu update dari Lan sendiri berkenaan dengan profile band terbaru mereka. Kepada peminat Lan mahupun MUH teruskan support our local acts!


Myspace : http://www.myspace.com/azlanandthetypewriter
Azlan & The Typewriter Galery (Klik pada gambar untuk besarkan resolusi)

Comments

34 Comments on "Lan (Ex-MUH) kini dengan Azlan And The Typewriter"

  1. eldy on

    maksud ko > lan ade band baru bersama dia kah ?

  2. Joe on

    iya.. lan cakap la dia nk start dari bawah lik

  3. momoque on

    lagu kelibat penyair nie besh
    muh tu kekuatan diowg taja n lan
    taja hebat wat lirik
    lan die nye vokal
    perghh
    mantop
    tp xkan ganti dgn black kot?
    aku penah la tgk black nyanyi
    tp aku tataw la ape jadik klu die ganti lan
    huuhu

  4. Joe on

    xleh amik black.. kang abis peminat pompuan dia pluk hahah..

  5. mR.yaZoO on

    huhuu.. LaN da wat band bru..LaLaLa~

  6. satellizer on

    ini yg aku x berapa suka dalam dunia muzik ni bila ada ja yg dah naik mula nak nilaikan member sepejuangan….fikir la bro dulu susah senang bersama….

  7. kami_kamu on

    abg zam The Typewriter!!!!!

  8. momoque on

    tetap support local bands
    tetap support muh
    ttp support band baru lan
    masing2 ade masalah dalaman diowg sendiri
    so aku xmo jugde pape la
    huhu
    sayam la klu muh terkubur
    so muh kena carik vox yg hebat la utk selamatkan muh
    huhu
    tp rse cm lagu kelibat si penyair nie sounds like muh biler lan nyanyi
    sbb lan kan mmg sinonim dgn muh
    so nty muh sounds like cne lak erk?
    hurmmm

  9. ayin on

    pepehal pun..all the best la

  10. ayin on

    wtf black…dah la cam sa***h…come on…MUH ada bright future!!…

  11. epul indie on

    suara black x sdp la…….aq nk lan

  12. Indie THOF on

    OK2… Suma kalut ngan pertukaran dlm band MUH ni… Kita seharusnya sokong habis habisan Local band kita…sapa lg mau sokong kalau bukan kita sndiri… Indie band hebat apa…dah terbukti dah… Tentang vcl baru MUH ni blum lg kompom black masuk… Ape2 pun diorang de hak nak plih sapa2 pun.. Btw..MUH memang hebat ngan taja ngan lan ngan bass dia…yg pling cool n power terletak kat Drummer MUH.. Mmang diakui..drummer MUH hebat..sape2 yg bposisi drummer memang akn kagum n rsa tercabar…coz gua pun posisi drummer.. 4 MUH Keeping Rockin!! 4 Azlan And Typewriter Go stuggle 4 Malaysin Indie music!!
    To all the Malaysian citizens,please support ourselves local Indie band.. Tengkiu2 2 u all 4 satisfied 2 read my comment…… And enjoys with indie bands music….

  13. Joe on

    betul sangat la cakap Indie Thof tu. masing2 dalam MUH ada kekuatan mereka sendiri kalau x xkan lengkap band tu. Untuk peminat muzik tanah air teruskan support anda xkira la sapa vokalis MUH pon

  14. syerafauzi on

    btul tuh..xjadi masala kot sape yg akn jd vokalis..cme mungkin kita akn terkejut sket dengan perubahan yang dibawa..lama2..biaselah nnt..

  15. I DANCE on

    bai…apehal ni tibe2 je buat band pelik shiut aku
    dah keluar dari muh pun sempat buat band…..
    tapi takpe aku respect lah walaupun rse x nak….
    supaya keluar TV lagi lah ……..
    tuhan je tau

  16. arif_saphire on

    best2…
    macam mana nak sedut lagu nie????

  17. tieykah on

    muh memang gempak..tnpa lan ngan taja,memang xtaw jd ape..tp,pa pe hal,kekuatan lgu kat muzik ngan lirik..doakan kejayaan muh even tnpa lan,dan doakan kejayaan lan dengan band bru die..ape yg lan hadapi,anggapla tu pengajaran

  18. muz!karomant!s on

    muh mmg slEmber giler LERH… TAPi spoiler la bRo!!! nape kuar plak??? adei… x Giler lagi la MUH skarAnk!!!

  19. melastik on

    stady broo…band yg bgus

  20. lesa on

    aku syuk btol kat sora c lan..ishhhh..salute abeh..mana da pnyanyi/artis malaysia ni pya sora mcm die..anak siapa ekk? ishhhhhhhh…wa cintan sama die pya sora/appearance/bakat/muzik die..kalo aku dpt jpa mamat nie.. 10th century aku citer kat ank cucu aku..huishhhh…
    adios..

  21. lesa on

    bro..cmne nak komunikat ngn ko bro..nak sgt la chat ngn ang.. aku btol minat kapat kat ang bro..Azlan..hukkkhukkhukkk…

  22. hariz on

    sokong lan!!!!!

  23. jiwAcELarU on

    nway, ak n da gang still rconize
    lan as’lan meetunclehussain’

  24. LunA_LouNve on

    ermmm..its ohkey lar..the typewriter ke..pe ke..asalkan lan tros maju…sore dye mmg taley dganti..black tak ley wat piching cam lan la..tabesh..mrepek…

  25. sidv on

    mmg power la sore lan….
    xde spe bley gnti sore die la….
    go2 chaiyyok2…..

  26. Lirik Kelibat Si Penyair- Azlan And The Typewriter : Malaysian Indie|Bands|Lyrics|Chord|Download on

    […] Lirik Kelibat Si Penyair Azlan And The Typewriter […]

  27. ipin bdk20 on

    ape² pon diorang tetap malaysian kan hikhik…biar kuar dr group jgn kuar dr landasan islam daa lerr..

  28. beras faiza on

    ak dgr lan kuar coz slh sowg dr muh maen songlap duit

  29. nur syahirah bt mohd sidek on

    ape pown azlan is da best

  30. cpoq on

    lantak diorang arh….yg aq taw..lan sempoi…ahaks

  31. yoi on

    hdp indie band……. muh mimg band pling hbt arh yang prnh aq jmpa, lbih2 g tme muh mng AJL..2, hbtlah prsmbhn dorg, lbih2 g lan….. suara dia power btl, style,dresing dia… perfect btl mlm 2….ngn lkis muka g… hahaha…. tpi pa blh wat, lan dah kuar dri muh… sbgi p’mint, kcwa jgalah.. lan out dri muh, p pa nak wat, bnda dah jd…kan… whtevrlah… yg pnting lan kna kuat ngn band bru diani… aq doakan kejyaan lan and typewriter……………. indie band m’iramakan dunia…….huhuhuhuhuhuhuhu8x

  32. zahrul on

    wa rasa lan leh g jauh…ape pon wa sapot lu lan

  33. mawar_putih on

    heerrm…lagu2 azlan and the typewriter ni best2 gler…suke beto aq dengar lagu2 diorang

  34. andes raybon on

    i like