Kids On The Move | MalayaParkDotCom

Kids On The Move

Submit By :
=

About Kids On THE MOVE
Disebabkan kesengalan aku dalam ilmu pengetahuan band metal aku hampir2 jer nak review band setan (adessss nasib bek keimanan aku masih utuh), but nasib bek gak aku terjumpa band Kids On The Move yg musicnyer agak hardcore tp liriknyer xla terejumus kesetannya hahaha ( berpeluh aku baca lirik dier ni nasib bek xder unsur2 setan)

Wokeh, back to the story. Band Kids On The Move nih, mula wujud sekitar tahun 2003 dan bertapak di sebuah area yg agak sibuk dgn gig iaitu Klang, Selangor. Actually nama asal band nih bukn KOTM tp mereka dikenali as Divison Of Champs dan mungkin nama band asal ni diorang rasa xkena dgn selambanyer diorang transform band diorang as KOTM. Namun baru jer nak glamer band ni pd 2004 2 org band member asal diorang iaitu Lee (vox) dan Daus (bass) terpaksa berundur diri krn panggilan ilmu dan mahu concetrate pd dunia pekerjaan. Nasib bek diorang nih ada backup iaitu Wan (bass) dan Boy (vokal) yg join band diorang pd thn 2005 ( adoi pggil la ku len kali sore aku sedap per haha). Dengan perit genting diorang hadapi selama band ni maka terhasil beberapa karya hardcore yg gila syokkk best iaitu Bonds Of Hardcore, Spirit, The Blame, Drop It, Action Through Action, Helping Hands (lagu terbaru diorang) dan lain-lain(pandai2la korang checkout diorang nye Myspace ek). Kompilasi dan EP yg diorang terlibat lak mcm MoreXCrew -demo ’04, V/A Bonds Of Old School ’04, Ep Kids Who Kick ‘ 06,  Backsight split “Bridging Ocean” ’07 dan EP yg terbaru iaitu Change ‘ 09. KOTM ni bernanung di bwh beberapa music record like United Front Record, Eternalis Records dan CeaseFire records.

Line up diorang lak terdiri dari beberapa pemuda gila hardcore iaitu Kaza, Dean, Caca, Syahmi dan Min.

Genre KOTM ni lak berunusr Hardcore dan Punk yearghhhh music kesukaan aku bile dlm ketensenan haha. Dari guitaris hingglah ke drummer sumernya agresif instrument sound arrangement, vox dier lak memg ber energy tinggi. Sound diorang nih agak terabur, dgn backup singer yg  menjerit2 memg menyemarakkan api di dlm jiwa peminat hardcore. Vox dier lak memg outla dari tone2 , pitching dan asik duk jerit2 (dah tur hardcore) but vox dier dpt kawal energy dier tu yg menyedapkan sore dier tur. Lg besh pasal music diorang nih sound instrument x kaco antara satu sama len yakni setiap sound music diorang ader jer kepower-an tersendiri. Tp setiap lagu diorang aku xpuas dgr la koz kejap sgt timing dier adoi but memg awsome la diorang ni. local scene power yearghhhh.

Lirik2 diorang lak berunsur pemberontakan jiwa anak2 muda, bengang dgn org yg suka menindas,mengajak anak2 muda berjuang dan melepaskan tensen yg dipendam. Aku tgk lirik2 diorang nih memang kasar dan byk word lepas semcm jer haha, tp maybe itula yg dpt membangkitkan semangat kita haha. pe pe hal lirik dan music diorang tetap menghead bangingkan  dan fan hardcore di luar sana haha.

influence diorang lak mcm minor threat, 7 seconds (mak aih ptutler), another breath, gorilla biscuit, allegiance, good clean fun, fc five, backsight dan pandai2 la korang check up Myspace diorang haha, tp betul aku katakan power2 gak influence diorang nih kagum aku. Other band yg similar ngan diorang like Second combat, Deadscore, Final Attack dan The Geeks.

THIS IS THEY HOPE AND WORD:
Kids On The Move strive on forward with more plans like playing outside of Asia and doing more tours. Surely there is much to be expect from them, only time will tell.

Kompilasi:

MoreXCrew -demo ’04

V/A Bonds Of Old School ’04


Kids Who Kick -EP ’06


EP:

KOTM / Backsight split “Bridging Ocean” ’07

Changes ’09

lyric-The Blame

Look, what have you done
Fight, for a loosing war
Created by you against
me
Burning up the future kids

Hiding your face, while your drugs
killing
Day by day, more kids are dying

How many kids to be sacrificed
How
far would you go to be satisfy

With this you’re loosing your sight
You
won’t earn any respect
Your time is running out
Since you already, poisoned
kids heart

You got to face what you’ve done
One day you’ll see your kids
laying on the ground
I guess these kids owe nothing to you
Know that you’re
killing them time by time

FOR MORE DETAIL AND CONTACT:
http://www.myspace.com/xkidsxonxthexmovex

TEXT BY KUGIRAN_DARAH
EDITOR BY NICE

p/s: kpd pembaca2 sekalian review nih just for read jer jgn lak korang gune istilah2, ejaan, dan pembendaharaan kata dlm kertas peksa korang haha kalo korang guna gak maka lantak korang la aku da bgtau siap2 ek.


Comments

13 Comments on "Kids On The Move"

  1. brain on

    bro,bkn syahmi ke bassist die?

  2. tASchA93 on

    smAt r bAnd nEh..kiUt2 Lax tuH!!

  3. med on

    cuba dgr lgu mereka yg bertajuk…DULU,KINI,SELAMANYA…

  4. med on

    bro,bole x review band LASTXMINUTE….band ni seangkatan dgn band ni jgk…vox dia pkai ladies vox…

  5. nice on

    for med….band ni aktif agi ker??
    lagu2 dia mmg besh aku pon lyn….
    klu bley bg info sal diorg….

  6. acap on

    bro apa ni ?
    line up pkai blasah je .
    ltak la btol2 .

  7. ayien_indierawr on

    haha , pemain bass dye tunang makcik sedara aq , kaza weyh .

    band ni first time aq dga lagunye , ta sefamous band laen .

  8. Diwan on

    lagu dulu,kini,selamanya sedap.
    sape tau lirik dia

  9. D on

    dah tulis melayu pun boleh typo lagi. aduhhhhh!
    line up ko terbaik. kenapa ko x tulis m. nasir je jadi vox. ramli sarip main guitar. awie main drum. wakakkakak

  10. Demak on

    band mental! bahaha

  11. Sepet on

    Br0 ni3w r3V13w 73rb43k l4r!

  12. D on

    Mental lah you all. apew apew jew u @LL niew.

  13. nice on

    mental la sesgt.. ni bru mula berjinak2 wat review… klu ada salah n silap amat dikesali…thanks for all u comment 🙂