Fynn Jamal- 150 Juta | MalayaParkDotCom

Fynn Jamal- 150 Juta

Submit By :
=

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..

Comments

69 Comments on "Fynn Jamal- 150 Juta"

  1. fYZA on

    beshh~!

  2. primadona_rockasmara on

    fynn jamal the best la..
    cute!
    mmg sowg penulis yg hebat~

  3. sya on

    pembetulan lirik… :)

    Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata……..

    “SAYANG mungkin baran tak kira masa”
    “Tapi SAYANG tahan kalau yang salahnya saya”
    “SAYANG mungkin saja keras kepala”
    “Tapi SAYANG manja bila kita berdua”

    “Saya kenal sayang saya”

  4. Nicexx on

    thanks yaa… wink!

  5. akulaa on

    suara fynn jamal ak rase ssh nk cari…btw lagu ni memang best..thanx for the lyrics..!!

  6. Lirik 150 Juta - Fynn Jamal | 1 Lirik Lagu.com on

    […] Kredit lirik untuk MalayaPark […]

  7. munie notty on

    love ur lyrics very well..!! :)

  8. ezmizza on

    best lagu nie.
    minat giler.
    hihihi.
    >_<

  9. shafiq zul on

    one of the best original malay song ever!!

  10. mizzfir on

    O my..
    Hope ‘he’ will sing this song to me someday, haha..

    I love this song really.
    Cute, SWEET, adorable, amicable..
    Speechless!

    Fynn, you’re great indeed. ^_^

  11. ereka on

    i really luv dis songs..
    so sweet..
    juz simple songs..
    nice~~~~
    lalalala

  12. elli qamal on

    wow ! this great babe :) i ada buat recording sendiri and nynyi lagu youuu :) ^^

  13. arm on

    emmm
    sebenarnya pembetulan kepada pembetulan tu pun salah

  14. nice on

    copy paste this lyric from fynn jamal blog yaa…..

  15. shaeqinur on

    salam..korang..ade x kord gtar lagu nih..hehe nak try…

  16. nice on

    kord dia simple jaa…
    D G
    ulang2.
    sampai sebelum nak stop tu, A

  17. e-jah on

    lagu yang sedap didengar..congrats….

    happy song

  18. reen on

    anis punye suara sangat sedap !

  19. alem on

    nak kod gitar lagu ni..pleaseee..sape2 yg tau leh tlg email kan ke : meonsamri@gmail.com tq~~~~

  20. fifa on

    very cute song..
    really nice..

  21. aisumichan on

    memang best suara dia.. lagu nih pun sedap didengar!

  22. FARA on

    LOR..best sangt lagu nu..tp ingt dia pakai tudung..huhu..nyway gud luck

  23. ain marhaini on

    best sgt..
    part lirik yg kena yg hidupku..
    lirik yg best..
    n telly ngan realiti lirik ni..
    gud luck fynn..

  24. ain marhaini on

    bravo fynn..
    like this song veru muchh.. <3

  25. zam zanizah on

    nice voice in a nice song.. sweet :)
    admire this kind of art..

  26. natasha balqis on

    love this song..!

  27. azlin on

    lgu ni sdp gak tpi klau di pjngkan lgi msti lgi best..
    teruskan lgi

  28. aynie zuhaini on

    bestnyer lgu nier

  29. fareez on

    lagu ni best!

    x jemu dgr byk kali

    :))))

  30. Joe Hamzah on

    kepada sesiapa yang cari gadis bertudung nyanyi lagu ni sila ke sini ..

    http://malayapark.com/wp/siapa-hana-zatie/

  31. aynie zuhaini on

    ai.. joe

  32. atikah on

    best laa lagu nie :) huhuhuhuhu…

  33. iEyRa on

    suke sanad C: especially lirik dy..>_<
    all the best..<3

  34. hELmY on

    gud song, mmg kena..

  35. tM_mIrWaN on

    lagu best tuan comel….mmg sepadan

  36. diniey on

    wahh…..bestnye lagu ni…
    kak fynn sweet sangat
    btw….terbaik pnya!

  37. syiqah on

    syok gile lgu nie.. menarik lirik die

  38. Jin jen on

    Rasa nya aku da jt0h cinta l0r kt fyn jamal

  39. Wawa rosez on

    FynN the best!

  40. alo on

    spa ada code lgu nie sent kat i please…fce book…
    apix_208@yahoo.com

  41. ica on

    lagu nie mmg kna sgt ngan myself

  42. nur syafiqah on

    akak fynn.lagu akak ni best sangat2

  43. iEyRa on

    cmne nak d0wnl0ad agu niey?? suke sanad..>_<

  44. miza on

    the best la lagu nie

  45. nur afiza mohd yusry on

    wow besh giller lagu nke akak..pande la akk reka an..sye nk jadi pemint setia akk lah(fynn jamal)..mmuuaahh

  46. haznie on

    mmg best ah..but cter nie sme ngn jln hubungan sy dgn bf….huhuhu
    mmg the best…

  47. boy setan on

    bes ar lgu ne
    i like

  48. monster gunduds on

    fynn besh twu huhu .

  49. fidodido on

    lrik dye bagus… hrp dia ada msa utk buat lagu laen lg.. huhu.. caiyookk.. :-)

  50. aniskirana on

    Syok hAbIs!!!

  51. nuryn on

    best punyer………giler beb….

  52. aziefa husna on

    syok giler lagu ni………..dh bnyak kali aq dengar………tp x bosan pun
    >_<

  53. aida wila on

    best giler. . Fynn jamal mmg the best.. Awes0me..

  54. syazana on

    sweet lirik..
    ske sgt lirik dy…

  55. shopless on

    1st time dengar trus melekat..best2 sempoi

  56. lalala... on

    asl lgu ni x popular ar???? lagu ni best…

  57. anasayang on

    hahaahahahaah

  58. hayati on

    bbbbbbbbbbbbeeeeeeeeeeettttttttttssssssssss

  59. myamie on

    saye nak mintak cord utk gitar

  60. nice on

    https://www.facebook.com/note.php?note_id=124249087623092 << rujuk sini untuk cord 150juta.

  61. Kak fynn on

    KORANG SEMUA SUWITTTTTTTTTTTTTT

  62. nice on

    kak fynn pun sweeeeeettt gak!!…..

  63. myra on

    se sweeeeettt….mmg best giler lagu neyh..

  64. myra on

    smua skunk pakat layan lagu neyh…best ooo,pakat2 dgr yewr……

  65. risya on on

    w0w!!giler punyer best lagu ni…best n tip t0p in the w0rld…kak fynn buat lagi lagu yg best best ye!!!:p

  66. am on

    aq mmg cke giler lagu neh…mmg susah nk cari lirik mcm ni..fyn 0tak kau mmg geniusla!!aq tabik kau…

  67. airish on

    1kali dgr,pasti nk dengar lagi punye!!!!=)

  68. kay zarr on

    wowww…,gempak glerss lguw nih,,i luv fynn jamal…

  69. Jeef30 on

    Pnjng jgk lirik lagu nh