Diary of love…..haha

Submit By :

Dear DIARY, I hope everything gonna be fine, my lovely boyfriend just leave me alone… huik!! Ni bukan diary yg tut tut tuh yaaa…diary ini adalah sebuah band. Ya sebuah band. Sebenarnya kan aku heran dan pelik sebab bukan ker sudah ada beberapa band yang menggunakan nama diary nih. Juz tambah depan n blakang jer. So x keliru ker peminat diorg nnt? Xper2 soalan tu biarkan diorg je yg jawab.

Kewujudan band ini, dari info yg aku dapat band nih ditubuhkan pada tahun 2006 dimana tujuan band ini ditubuhkan hanyalah untuk menyertai pertandingan2 battle of the band sekitar Kuala Lumpur.  Ia dianggotai oleh  ahli dari poskod yang same dari beberapa kugiran yang berbeza seperti Afterphysics, Suzsbriea, 1st Project & Vampire. Setelah beberapa penyertaan di beberapa pertandingan, akhirnya mereka  telah mengambil keputusan untuk menghasilkan lagu2 ciptaan sendiri dan bergerak sebagai sebuah band yang serius dan bukan lagi band pertandingan. Lagu pertama yang mereka  cipta adalah Time Reversion yang menjadi titik penolak kepada ciptaan2 lagu yang lain.

Line up band ini terdiri daripada 4 org jejaka dan seorang gadis iaitu Intan aka Vox, Anuar aka Guitar, Fi aka Guitar, Asheed aka bass dan Tan aka drum. Masing2 berasal daripada Selangor. Berkonsepkan Freestyle Pop Rock, dgr sahaja lagu2 mereka dimana lirik2nya agak mendalam maksudnya. Begitu juga dengan style muzik yg mereka bawa begitu menarik dan tidak hairanla jika mereka mempunyai peminat2 mereka sendiri. Pada tahun 2008 mereka telah menghasilkan sebuah EP yg memuatkan 4 buah lagu iaitu Berita Dunia, Hilang Jua, Time Reversion dan  Terbaik Buat Kita. Seperti band2 lain juga mereka telah mengunakan wang poket mereka sendiri untuk menghasilkan EP ini di Diamond Troopers Entertainment(ni baru laa indenpendent). EP yang diberi tajuk Terbaik Buat Kita telah dilancarkan di gig ‘Khetak Khedung Thak’ yang berlangsung di MCPA Hall,KL. Tujuan asal EP ini dihasilkan adalah untuk pengenalan kepada rakan2 terdekat & koleksi peribadi dengan cetakan terhad. Tp sebaliknya berlaku apabila EP tersebut mendapat sambutan hangat dan diulang cetakkannya.. dan secara  xlangsung menjadi titik penolak kepada perkembangan DIARY hingga ke hari ini

dari segelap Cradle Of Filth , sejahat lirik MCR, segrungey nirvana, seelektro Muse, seabstrak pink floyd, sehantu iron maiden, searpeggios malmsteen, sesimple green day, hinggalah ke sediva anita sarawak, sesembilu ella, sebiduanita saloma, sehariraya sanisah huri , sesiti nurhaliza dan sepemberontakgadis2an ala paramore…banyak lg ‘se’ nak disebutkan tapi cukuplah setakat ni…kenapa mereka?kerana ada se…se.. sesuatu yg ‘best’ antara semereka ni…huhu jika dilihat dr influnce2 mereka so no wonderlaaa lagu2 diorg ditrima….haha

Tentang gig diorg pula, diorg baru sahaja selesai menamatkan siri kempen Celcom- MTV World Stage Live In Malaysia dan penggambaran 3 video klip untuk siaran Muzik Aktif di saluran Astro 180. So buat masa ini mereka sedang berehat seketika dr sebarang gig or event bg menyambut ketibaan ramadhan & syawal dan lepas raya ini rakaman material terbaru mereka akan bermula bersama dengan beberapa siri gig yg akan dimaklumkan tarikhnya kelak selepas mendapat pengesahan dari penganjur.

Visi kami ialah mencapai visi 2020 dan Satu Malaysia!hahaha….gurau je… 😛 Sebagai sebuah band yg bergerak secara DIY dan independent kami hanya meletakkan visi & harapan mengikut kemampuan kami…almaklum semua kene buat sendiri di bawah label yg kami set up sendiri iaitu IV Music…takut xtercapai lak kan…

Kata2 Akhir dr mereka
DIARY ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang sudi menerima kami dihati mereka..Para Diaryans & Rakan2 yg sudi menyokong/membeli/mempromosi cd & merchandise kami sejak awal lagi…kaki2 gig yg hadir di gig yg melibatkan kami…media2 yg membuka ruang buat kami…stesen radio yg sudi memutarkan lagu2 kami…pelayar2 myspace & facebook DIARY dan juga kepada MALAYAPARK.com kerna sudi mereview kami”

About Diary
Selamat beramal di bulan Ramadhan

For any event or show contact:-
www.myspace.com/diary06

Editor by Nice
Source by kaler_luna


Comments

14 Comments on "Diary of love…..haha"

  1. primadona_rockasmara on

    diary besh..
    keepin rawkin dude…

  2. kaler.luna on

    yeah!diary mang besh..
    lagik2 c admal+tan y weng

  3. ikan on

    allow geng samer poskod !
    korunk mmg bes la…
    bes tahap impak maksima !

  4. aman putra on

    yeah diery.. cayouk!!..

  5. mai_lala on

    bkn ke intan 2 pengacara?
    kn?
    kn?

  6. cicie on

    mai>> yelew…intan memang pengacara tb.
    huk….best ke dowg neyh?

  7. nice on

    cicie try laa dgr lagu2 diorg….

  8. vyro on

    weeewit…intan

  9. TunJedi_ on

    nice band…./gg

  10. Joe on

    komen intan jer hampeh.. meh aku komen brade yg men drum tu.. bro ensem la.. hahah.. men drum pon best

  11. nice on

    baru ku prasan intan ni pengacara tv uper nyer….
    go intan go intan….hukhuk

  12. ezra on

    Really miss this band la….last time tengok kt sanasiniseni.ble diorng nk p4m lg?????

  13. Bayah Roustam Ismail on

    Great People, Great Band, Great Song=DIARY

  14. mudak2.. on

    wahh kak gurlz laaa !
    windu kak gurlz la…

    from-ank sedare dy..
    kimsalam neklang ye