Cara Paling Pantas Download Video Dari Youtube | MalayaParkDotCom

Cara Paling Pantas Download Video Dari Youtube

Submit By :

Tutorial yang aku sediakan kat bawah ni..

Keperluan Firefox Versi Terbaru (terbaik)

Step 1.
Download dan install firefox addon ni Fast Video Download
Firefox addons

Install
Verify install

Proses instalasi sedang dijalankan (Sila Tunggu sampai habis)
Installation

Selepas proses instalasi Fast Video Download siap sila restart firefox anda.

Step 2
Bagaimana nak download video dari youtube?

Tengok gambar dibawah
download
Dibawah youtube player akan tersedia satu link ” Download Video!” . Klik link tersebut untuk download video dari youtube. Pantas dan Mudah :-)

Selepas itu simpan didalam hard disk anda tanpa perlu convert nama file.
Download

Sudah siap. Anda memerlukan flv player untuk mainkan video tersebut. Real Player versi terbaru adalah pilihan terbaik. Ataupun Media Player Classic. Masalah? Sila Komen.

Comments

10 Comments on "Cara Paling Pantas Download Video Dari Youtube"

  1. pening on

    Menarik plugin ini. Saya ingin tambah. Addon DownloadHelper dan download manager Orbit juga boleh digunakan.

    Mungkin you can buat post untuk comparison antara utiliti2 tersebut.

    :P

  2. havoc on

    guna flv player psl output format dier flv, kan ?

  3. joe on

    tepat sekali encik havoc sebab file yang didonlod tu file .flv jadi kena guna flv player

  4. hajaraisyah on

    salam, ok gak, nanti nak try la, sebelum ni saya guna download helper, ok thnkz 4 de info :)

  5. poret on

    in free ke?

  6. a z on

    guna http://www.keepvid.com just copy url youtube yg kita watch tu dan paste kat http://www.keepvid.com..tekan download,,dah settle

  7. radiologia on

    This paragraph will assist the internet people for creating
    new website or even a weblog from start to end.

  8. erin syazrin on

    i don’understand

  9. lombok island tour and travel on

    Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m
    impressed! Very useful information specifically the last part :) I care for such info much.

    I was looking for this particular info for a very long time.

    Thank you and best of luck.

  10. peluang Bisnis on

    share your bigest business “peluang Bisnis”
    http://mocokene.blogspot.com
    it will be sweet……!!!
    get business “peluang usaha” success recipy and share it with your friend