Cara Membuat Twitter | MalayaParkDotCom

Cara Membuat Twitter

Submit By :

Bagaimana cara membuat akaun twitter? Selain facebook, Twitter juga popular sebagai medium untuk berhubung dengan teman-teman yang berjauhan secara percuma. Kalau facebook terkenal dengan wall post, twitter pula terkenal dengan servis instant status update tidak melebihi 140 patah perkataan. Kenapa twitter amat berguna pada masa sekarang? terutamanya kepada band owner. Melalui twitter bands ataupun pemuzik dapat memberitahu update terkini kepada peminat-peminat mereka. Twitter juga boleh dijadikan sebagai one stop centre untuk mendapatkan maklumat terbaru berkenaan dengan gig, album release dan sebagainya.

Twitter


Walaupun kita sudah ada facebook tapi kewujudan twitter juga sedikit sebanyak akan membantu mendapatkan fans. Nasihat aku kepada band-band diluar sana, kalau nak exposure lebih lagi, buat akaun twitter sekarang mudah jer. Ikut step by step kat bawah.

1. Bukak website Twitter http://twitter.com
2. Sebelah kanan screen ada form untuk isi maklumat untuk daftar twitter, maklumat yang diperlukan adalah nama,email dan password.

Step Buka Akaun Twitter 1

3. Lepas isi semua tu, tekan Sign Up. Anda akan pergi ke page baru untuk setting username contohnya http://twitter.com/malayapark untuk twitter website Malayapark . Pilih username yang sesuai bergantung pada availability. Dah setel semua tekan Create Account. Siap! sekarang ni korang dah ada akaun twitter.

cara membuat akaun twitter

Step Buat Akaun Twitter 3

4. Untuk add friend boleh pergi kat mainpage http://twitter.com/ lepas tu masukkan keyword di bahagian search.

cara buat akaun twitter

Cara untuk search

5. Contoh result search twitter.

cara buat akaun twitter

Result untuk keyword Hujan

Kalau nak add profile contohnya nak add/follow malayapark boleh search atau pergi terus ke http://twitter.com/malayapark dan klik pada follow. Harap tulisan ini dapat membantu anda untuk membuat akaun twitter.

    Related Posts

    no matches

Comments

13 Comments on "Cara Membuat Twitter"

  1. comoddcomey on

    taken by capital H <3

  2. comoddcomey on

    • My true name Nur Shuhaida Binti Mohd Suhaimi !
    • Fourteen years old . (PMR candidates on 2013 ! T^T)
    • Im from Kelantan , Malaysia .
    • u like me , i like u more ♥
    • u love me , i love u more ♥
    • u hate me , i FUCK u more !

    Taken By – Wan Muhd Hafiez Bin Zawawi ♥

  3. suraya on

    i want facebook…..

  4. puteri amanda on

    i like twitter becuse twitter is very best

  5. zanariah zakaria on

    i’m really to get

  6. zanariah zakaria on

    saya suka dengan twitter ni

  7. Nurezwan syah on

    Saya suka twitter

  8. norul on

    Ku mencari kwn di twitter

  9. norul on

    Mau cr knlan

  10. norul on

    Norul

  11. Eryn falicia on

    hello guys

  12. Seyfa Clalu Cemunguetd on

    seyfa aja

  13. aniies sha on

    my name is aniies sha