Bombskilla

Submit By :

http://c2.ac-images.myspacecdn.com/images02/122/l_8acb3eb523f24390af02e6c04fd6ebcd.jpg

Selain band 697, Purevibracion, Skudap Skudip, GSC, dan Type yang memperjuangkan muzik2 ska dan reggae. Bombskilla juga tidak ketinggalan berjuang bersama2 mereka untuk memartabatkan muzik2 ini. Walaupun band ini masih baru tetapi itu bukan penghalang bagi mereka untuk terus menghasilkan karya2 yang berkualiti.


Hye!, boleh korang ceritakan tentang line up, genre yang korang bawa dan bagaimana band ini ditubuhkan?
firstly kami nak ucapkan terima kasih banyak2 kat malayapark.com sebab nak tahu pasal band kami ini. Line up kami buat masa ini ada 7 orang termasuk drummer session coz drummer asal sibuk buat masa sekarang ini. Antaranya, Ahwee-voc dan guitar, Kery-bass dan backup voc, Afixx-drum, brass section, Popeye-trumpet dan voc, Ijan-trombone, Ayie-trombone, our sessionist on drum-Bananarama (Shabana). Band dari Melaka ini ditubuhkan pada pertengahan 2009, asalnya hanya la side project dari Ahwee ex modern artillery dan Popeye. Dan lama kelamaan menjadi 1 band yangg serius. Genre bawaan kami adalah PUNKROCK + SKAPUNK + REGGAE.

Mana datangnya idea untuk mencipta lagu i’m sorry ni?
lagu i’m sorry ni ideanye datang dari trumpeter kami, hehe..saudara Popeye, ada makna di sebalik lagu ini yang tidak dapat kami jelaskan..so..kene dengar dan faham kan la yaa..hehe.

Okey, ada tak lagu lain selain lagu Iā€™m sorry?
Tentang lagu lain selain i’m sorry ada. Ada lagi 5 lagu yang selalu kami mainkan di gig’s2 antaranya, far away, salsa drive me crazy, alone @2 o clock, trust doesn’t meaning anymore dan 1 lagu melayu konflik diri.

Bila korang nak hasilkan ep, album or demo?
Tentang material pula sekarang ini kami baru ade 1 lagu yang di record untuk dijadikan single. Demo kami akan mule di record pada pertengahan bulan 4 kalau tidak ada apa2 halangan. so, tunggu demo dari kami untuk malayapark k.hehe..

Memandangkan band ni masih baru,korang rasa boleh kekal lama tak? atau sekerat jalan saja macam band2 lain…
Sebenarnye band ini memeng baru, tapi separuh line up band ini adalah dari band Modern Artillery (punkrock melaka),yang dibubarkan atas sebab2 kesibukan masing2. so,adakah band ni akan kekal atau x tdak bolah dijawab kerana saya rasa semangat kami tidak la hangat2 taik ayam..hehe..kami buat band bukan untuk suke2,tiada ada gunanya buat band kemudian bubar.betul x? hehe..

kenapa memilih nama band Bomskilla?
Tentang nama band.. erm.. Bombskilla itu tidak ada makna yang mendalam pun. Sekadar nama.. kat situ kita boleh tahu apa maknanyea..BOMBS dan KILLER yang diubah ejaan menjadi KILLA. Lebih kurang sesuatu yang meledak.. hehe.. (meledak ke tidak tak tau la..hehe)

Apakah harapan korang dimasa hadapan bersama band ini?
Kami tidak meletakkan harapan yang tinggi sekadar cuma orang boleh terima music bawaan kami sudah mencukupi. Tentang masa depan pula memang ada merancang, tentang ep, album..buat masa sekarang kami masih bekerja kuat untuk memantapkan band dan demo kami selain siapkan lagi lagu2 baru.

Dan terakhir pendapat korang tentang industri music di malaysia dan sedar atau tidak sejak akhir2 ini scene indie seolah2 tenggelam sedikit, apa pendpat korg tentang itu?
Tentang industri muzik Malaysia, kami rase pemuzik tiada masalah, cuma pendengar masih susah nak menerima muzik2 indie walaupun sudaa banyak band indie naik. Maksud saya peminat muzik indie hanye segelintir masih tidak dapat melawan mainstream. saya rasa la..hehe..nak terang lebih panjang pun tidak berani..hehe..

lastly thanks lagi skali kepada malayapark.com dan EL-(NiCexx) sbb sudi review band kami.
salam dari BOMBSKILLA.

Untuk info2 terkini:
http://www.myspace.com/bombskilla

Editor by Nicexx

Comments

29 Comments on "Bombskilla"

  1. primadona_rockasmara on

    bombskilla..
    cayalah kowg…
    edop org melaka..
    hehehe

  2. amir on

    wooo.. dah masuk malayapark.. best best..

  3. samat on

    ska’d for life…….

  4. hj dollah on

    fuh cayalah……..
    ska…ska..ska… support korang

  5. syukor on

    bila nak wat tour pusing satu malaysia lah..
    ada bran……

  6. miss tey poh kwan on

    fuyooo

  7. halim bin sidek on

    pas nih leh join kompilasi ngan band 2 ska dari luar pulak lah…
    join komuniti ska sedunia…….
    huh cara..

  8. ng siew moi on

    I love u all

  9. ng siew moi on

    hardcore ska punk…hail to bombskilla.

  10. albert tan on

    bila mau kuar demo….

  11. idris ghazali on

    best lah korang……….

  12. david teoh on

    may god blessed you..
    all the best,

    best regard, david teoh

  13. vijaya pillay a/l karrupiah on

    layan lah korang punyi muzik.
    long live ska

  14. yanto budiman on

    malaysia punya ska scene yang hebat,
    tidak sepertinya di indonesia…
    maju muzik ska terus maju

  15. x DINIx on

    kalau ada elemen positif hardcore dalam kamu punya band
    pasti mantap seh..
    xDinix SGHC

  16. puteri diana on

    semakin berkembang scene ska di malaysia.
    dan terus berkembang

  17. ranjini on

    korang adalah paling best

  18. jimmy on

    boleh saya belaja main brass ngan korang tak

  19. fadhil ahmad darsuki on

    aku ingin dapatkan kamu punya t-shirt dan stiker
    ada tak..

  20. fifi armani on

    nak tgk gambar band korang upload lah banyak2
    t.q

  21. dr halimah siman on

    bila nak kuar e.p

  22. jainal embon on

    harap pihak malayapark dapat reviewkan band beserta ngan foto band bombskilla ni..
    thanks

  23. misteri man on

    bila main kat gig

  24. Nicexx on

    yeah… berharap band ni akan snap pic byk2 yaa… sbb ni laa satu2 nyaa pic yg diorg ada…….. welcome ^_^

  25. Amir Sahabat on

    huhuhuhu.. nak pic diorg ker.. aku ada.. ym lah yer.. lagu singel diorg dah kuar.. sila layari http://www.myspace.com/bombskilla

  26. hartina on

    tak join ngan skafest kt kl 20/3/2010 nih ker..
    teringin nak tgk korang perfome

  27. smart boy on

    hoho. best2.. wahai warga mp. hari ini besaday chan kan? xde wat supris ke bg die? huhu

  28. pisang on

    caya ia band ni..aq mang ska dgar lgu2 ska,aq hrap band ni terus maju….k peace