Blastbuzz!! 2nd edition feat THE TRENDS,O-TWO and TUESDAY SLIP

Submit By :

Neh den sediakan lagi 3 band berlainan genre utk kowg..enjoy it,dude!

THE TRENDS

BEBELAN:-
The Trends ditubuhkan pada awal tahun 2005 dan mula serius pada awal tahun 2006. Idea menubuhkan band datangnya daripada wan,nik,airel dan dedek. Pada awal tahun 2006 the trends telah menambah seorang lagi ahli iaitu herry. Sebelum ini herry adalah orang kuat the trends. Setelah dibincang semula herry telah diterima sebagai ahli tetap the trends dan herry telah banyak membantu the trends dalam bentuk membuat lirik.
Antara lagu-lagu yang dowg da cipta seperti gadis pesta, kopi rock n roll, terbang mawarku, cinta rilis tensyen. Dan banyak lagi.
Pada masa yang sama dowg telah mengeluarkan demo pertama pada awal tahun 2005. Dan hanya memberi sahaja kepada kawan-kawan dan crowd. Antara lagu-lagu yang terdapat pada demo itu seperti cinta rilis tensyen, hey you love you dan kopi rock n roll
, dowg hanya merecodkan secara live. dan terbaru mengenai the trends neh, dowg akan mengeluarkan EP.
Idea untuk menamakan band The Trends berlaku secara spontan sewaktu dowg sedang berjalan dan ternampak sebuah hotel yang bernama THE TRENDS. waktu itu semuanya sedang berjalan hendak pergi perfom gig pertama dowg di vinie DC, dan secara tak langsung dowg berpakat utk menamakan the trends sebagai nama rasmi band dowg..

GENRE:-
Rock n Roll, Funky, Pop Rock

LINE UP:-
Nick
-Pengeluaran suara/tamboring
Airel
-Pemetik gitar utama/suara latar
Azwan
-Pemukul drum/suara latar
Herry
-Pemetik gitar kedua/suara latar
Dedek
-Pemetik gitar bass/suara latar

FOR INFORMATION/BOOKING:-
-ABANG WAN (017-6693384)
-THETRENDS1@GMAIL.COM
-thetrends.thetrends@yahoo.com
www.myspace.com/thetrends1

O-TWO

BEBELAN :-
We’ve heard much about scores of bands coming out of fertile music grounds such as Ipoh, Johor and of course KL, but rarely do we hear of bands spilling out of the rice and sugar-producing state of Perlis.
But yet, Perlis-based band O-Two is testimony that there are indeed amps blaring and cymbals crashing in Perlis, “Well, truth is, there are actually many bands/musicians in Perlis but many of them are just not willing to track to faraway places like KL to promote their music,” says guitarist/vocalist Alan. “But we’ve proven that if you are willing to, you can make it work.”
While KL bands can leverage off a relatively more extensive gig network or even the budding private college circuit to get their bands going, the much-less slower music scene in Perlis offers many more challenges in terms of getting a band up and running, “It’s certainly very different from starting a band in, say, KL where there are more avenues to promote your band. That’s the main difference. But we’ve gotten quite used to the travelling and it’s never crossed our minds that this is all a little troublesome,” says Alan. “This is because……. click here for more info

GENRE :-
Alternative / Rock / Experimental

LINE UP :-
Alan – Vokal/Guitar
Anep – Drum
One – Bass

FOR INFORMATION/BOOKING :-
Band Manager : MR JOE – 012 – 693 7140
O-Two Management MR KOMA – Tel : 014 – 240 3006
Email : royalotwo@gmail.com

www.myspace.com/otwoband

TUESDAY SLIP

BEBELAN :-
Tuesdayslip ditubuhkan dalam sekitar april 2006.masa tu,lineup tuesdayslip terdiri drpada mas(1st guitar), farah(bassist), kechik(voc+2nguitar). tapa(drummer). Tuesdayslip membawa music alternative rock.1st gig ktrg kat vinyl “song for friends part 1”.ktrang take it serius dalam Tuesdayslip selepas ktrg perfome di kuala lumpur di paul place,coz time tu crowd memg suport ktrg gler.hujung tahun 2007 ktrg releasekan our 1st demo. hasil titik peluh kami yang xseberape.

2008 kami agak rancak bermain gig disekitar melaka,tapi prtgahan 2008 ktrg slow cket kos salah satu dari lineup tuesdayslip akan mnduduki spm.lineup tuesdayslip pun mase tu dah berubh.
dan genre ktrg pun berubah ckit alternative punk rock.

so,i’allah ktrg akan rekoding semula semua lagu2 kami dgan arrangement yang baru bfore raya ni,n releasekan our 2nd demo.so tema kami pada hari ini ialah “sebarkan tentang kami pada teman2 anda” hah!
Our song!
NABILAH.
I’M NOT A LOSER.
MISERY.
REALITY.

GENRE :-
alternative punk rock

LINE UP:-
Kechik in 6 string n vokalist
Amy in drum set.
Jasrik in 4 string.

FOR INFORMATION/BOOKING :-
+60173697839(kechik)
or +60172378930 (buya our P.A)
www.myspace.com/tuesdayslip

Comments

2 Comments on "Blastbuzz!! 2nd edition feat THE TRENDS,O-TWO and TUESDAY SLIP"

  1. mishaq on

    wuhuu..
    o-two dlm kosmo ke tu?
    besh ar diorang…

  2. syakila on

    sye mint gler ngn tuesday slip