Betty Buddies

Submit By :

null

About Betty Buddies

Sejarah BettyBuddies kebagkitan 4 orang pada mulanya iaitu fifi,kurt,Lan dan adli telah memperjuangkan satu evolusi muzik baru yang segar pada tahun 2002.Kemunculannya bettybuddies memperjuangkan jenis muzik indie rawk/pop-grunge.Selepas bersama dan memberikan idea yang menyegarkan,muncullah demo ALONE pada hujung tahun 2002,pada masa itu adli dan lan ingin mengundur diri.Dan dengan itu pada mulanya kurt bermain bass,adli diposisi drum,fifi di posisi vocal/1stgitar dan lan 2nd gitar.Pengeluaran lan dan adli secara baik telah digantikkan dengan edzral untuk mengetuk drum manakala najmi mengambil alih tempat kurt untuk bermain bass,manakala kurt terus ke posisi 2nd gitar dengan pertembungan semua ahli terciptala demo ALONE yang memuatkkan 6 buah lagu yang bermelodikkan indie rawk/pop rock. Selepas kejayaan demo alone,pada awal 2003 edzral dan najmi ingin mengundur diri daripada perikatan kerajaan betty buddies,dengan itu adli drumer asal betty telah meletakkan beat terbaru dalam band ini,adli ingin bersama betty untuk projek seterusnya wah bertapa gembiranye kami…..dengan pengunduran najmi kerana ada masalah keluarga telah digantikan dengan matt untuk selaku permain bass dan adeq menggantikan kurt dari posisi gitar seterusnya kurt terus ke posisi Papan kekunci dan saya telupa hendak menyatakan yang betty buddies mempunyai permain effect perkusi iaitu saudara fatah@mat. Fatah telah menyumbangkan bunyi bunyi perkusi di dalam demo dan juga EP melayu ter baru kami iaitu RAHSIA. Pada hujung 2004 kami telah meriliskan EP melayu terbaru kami segar dari ladang bettybuddies dengan bermelodikkan indie rawk/pop grunge.Ep melayu ini telah terjual dalam 200 salinan buat masa sekarang,EP melayu ini memuatkan 7buah lagu yang segar bugar yang pernah dihasilkan oleh fifi/betty.Dan kami akan memasarkan pada pertengahan tahun 2005 ini di pasaran underground,bettybuddies mempunyai lebel sendiri iaitu BUDDIES TUNE,dibawah Pelangi Studio yang terletak di Sungai Dua (bertentangan USM)Penang.Pada masa sekarang BettyBuddies masih lagi bergiat dalam gig-gig kecil di sekitar Penang dan KL.Pada pertengahan tahun 2009 kami akan melancarkan EP terbaru kami berjudul WARNA.Dalam EP warna ini terdapat lagu-lagu yang bercirikan ketuhanan dan kehidupan.Jadi anda boleh mendengar sample lagu versi DEMO di myspace kami.Sudah 3 tahun kami slowdown dan dengan masa ini kami akan bangun semula untuk memperjuangkan muzik kami.Dengan itu dari masa sekarang dan akan datang bettybuddies akan membuat projek-projek yang akan mengegarkan globalisasi muzik melayu malaya,nantikan….

Bandmate
ahli sekarang 2002-20xx

Emat@ fifi- vocal/guitars/programmer

Adeq@Faizal- 1st Guitars/efect

Kurt@Shahskandar-Kibod

Najmi-Bass

Edzral-Drumer

Style: Indie/Grunge/rock

Influences:BUTTERFINGERS,,SILVERCHAIR,NIRVANA,THE VINES,
NINEDAYS,RADIOHEAD,DEWA,PADI,MUSE,COLDPLAY,POWDERFINGER

Sounds Like BETTY BUDDIES

Record Label Pelangi Studio Penang, Malaysia

Type of Label Indie

http://www.myspace.com/7bettybuddies

Comments

4 Comments on "Betty Buddies"

  1. betty on

    ok tak kawan2 plz le komen???

  2. najmi... on

    oitttttttttttt… najmi dah join betty balik arrr….. tak lama lagi nak sign in dengan kelarai sakti …. syarikat rakaman ly /baiduri…………… gempak ooooooooooooo…………………………. najmi pun sekarang selalu jamm dengan kump sharp shooter si alis tu… heheheh… good luck..

  3. kurt on

    kite gegarkan industri muzik dengan indie band….all indie band is buddies of betty buddies…..cool rawk bro..

  4. gig on

    salam kengkwn ku semua.ingat lagi tak aku…aku nak ucapkan tahniah la pada korang semua.teruskan berkarya dan mencipta melodi yang indah…hidup betty buddies.korang memang best.senang2 contact la aku ye 012-2188894.hidup betty buddies