Belajar Main Drum dengan Emim OWS | MalayaParkDotCom

Belajar Main Drum dengan Emim OWS

Submit By :

Aku tertarik dengan blogpost kenalan aku yang juga seorang drummer band Out Worn Shoes. Dalam blogpost dia ada ajar tentang basic-basic nak jadik seorang drummer dan beberapa tips untuk main drum khas untuk noob/orang baru. Aku sdiri tak reti main drum, stakat pegang stick drum tu bolehlah. Zaman sekarang ni boleh dikatakan cukup mudah untuk belajar sesuatu, kita ada youtube ada blog so tak payah nak kluar duit amik klas muzik.

Part-part dalam Drum

Tapi bagi yang berkemampuan aku rasa lebih baik amik kelas formal sebab lagi bagus kalau ada real instructor. Mengikut emim, main drum ni xleh suka-suki main ketuk jer, kena tahu gak genre-genre muzik tu. Aku sdiri xder basic pasal drumming ni, kalau nak detail pasal belajar drumming ni bolehlah jenguk artikel emim@siot dalam blog dia Siotjekauni-Belajar Drum Part 1.

Anda ada artikel menarik? Hantarkan kepada kami malayapark[at]gmail.com

Comments