Band Of The Day- Mustard

Submit By :
=

Ini adalah post pertama aku untuk blog ni. Melihatkan sudah semakin banyak band-band indie dimalaysia telah bercambah maka aku pon turut sama rasa gembira. Akhirnya dapat jugak aku mendengar local flavour. Walaupun band-band ini dipengaruhi oleh band-band barat sana tapi aku rasa band-band indie malaysia ada diorang punya trademark sendiri. Ok Band Of The Day adalah Mustard. Aku kenal band ni masa aku selongkar Amp ari tu. Aku tengok diorang banyak komen artis artis lain so aku pon bukak dia punya page.

Pengenalan kepada Mustard
Mustard
Ditubuhkan pada tahun 1998. Lol dah lama tu masa tu mereka masih lagi belasan tahun. Diangotai oleh aMMan(Vocal,Guitar,Musikmaker) , War-D(Bass), P-Sang (Drum).

Tempat lahir Mustard adalah di bandar menara condong, Teluk Intan. sekarang ni masing-masing dah ada karier kat KL hanya si War-D jer masih lagi tinggal kat Taiping.Aku difahamkan yangMustard dipilih sebagai finalist dalam ROTTW The Road To Soundstage 2008!. Tahniah kepada mereka kerana berjaya sampai ketahap itu.

Kenapa Mustard

Aku suka lagu-lagu mustard sebab mereka bermain harmonic indie rock. Aku rasa mereka ada identiti sendiri. Xboleh nk samakan mereka dengan band-band yang lain kerana cara penyampaian muzik mereka unik. Aku pon tak tahu nk cita camne. Ape-ape pun layan! Lagu-lagu Mustard.EP pertama mereka dah sold out dah. Kalau nk jugak kena tempah kat website Mustard.

Cari Mereka disini
http://www.myspace.com/mustardzone
http://www.freewebs.com/mustardworld
EP “10/Injeksi Untuk Emosi dari mustard akan direlease pada hujung tahun ni..
Support our Local Musician!

    Related Posts

    no matches

Comments

One Comment on "Band Of The Day- Mustard"

  1. Band Of The Day- The Nicotine | Lirik | Download | Mp3 | Video | on

    […] lepas aku ada cerita sket pasal Mustard minggu ni giliran The Nicotine pulak. The Nicotine sebuah band yang berasal dari Teluk intan Perak […]