Art Of Arje band baru berkonsepkan Alternative Moderner

Submit By :
=

ART OF ARJE ialah band yang dicipta hasil idea arjemeyh bersama-sama rakan-rakannya yang dianggotai sompet,jorge dan padil.4 lineup ini mempunyai dipengaruhi elemen elemen muzik seperti alternative rock,rocknroll,jazz,raggae,american rock,pop,brit,garage dan rock revival.konsep muzik ART OF ARJE ialah ALTERNATIVE MODERNER,bagi yang kurang memahami perkataan MODERNER ia merupakan satu pengabungan elemen muzik berdasarkan pengaruh muzik ataupun penerangan lanjutnya lagi ialah permodenan genre muzik dengan sentuhan gitar yang berbeza dan rentak berdasarkan genre yang digabung.

Art Of Arje Band

ART OF ARJE bermaksud seni muzik yang dimainkan dalam penerokaan muzik melalui pendengaran dari band-band yang didengari,penglihatan pada kejadian alam semulajadi,perasaan dan tujuan.pada 2011 ART OF ARJE telah mengeluarkan demo mereka bertajuk Alam Maya dan lagu kedua mereka dalam bahasa inggeris iaitu She Makes Money.

Alhamdulillah dengan bantuan rakan-rakan yang mengenali ART OF ARJE sangat berterima kasih atas komen dan kritikan kerana ia amat berguna untuk bagi memperbaiki setiap lagu yang dicipta meskipun masih baru dalam industri muzik di kalangan band-band besar.Tujuan band ini juga sama seperti apa yang diidamkan oleh band-band yang lain iaitu ingin mengikuti gigs yang berada di sekitar mereka.

Band Lineup

Lineup:
Arje -vocalist 1st guitarist
Padil -2nd vocalist 2nd guitarist
Sompet -drummer
Jorge -Bassist

Artikel asal dari  http://artofarjeband.blogspot.com . Credit to From Mie Arjemeyh

Malayapark Review

Art Of Arje merupakan sebuah band yang mempunyai muzik yang unik terutama dengan mainan gitar mereka berbeza dari band-band lain yang pernah aku dengar. Kalau korang dengar lagu She Makes Money agak sukar untuk menentukan genre sebenar lagu ini kerana muziknya yang pelbagai. Jikalau korang meminati band The Bourjuis, maka wajiblah menambah band Art of Arje dalam list favourite band anda.

Hubungi mereka :

Lagu-lagu mereka boleh di download secara percuma di https://www.facebook.com/artofarje . Malayapark mengucapkan selamat maju jaya untuk Art Of Arje. “Support Our Local Acts”

Comments

2 Comments on "Art Of Arje band baru berkonsepkan Alternative Moderner"

  1. Mie arjemeyh on

    Thanks bro joe for helping us .. we really apprieciate it .. 🙂

  2. Joe on

    no probs. support our local acts