Nota-Nota Gila and 28 Hari: Jurnal Rock n’ Roll’ By Mohd Jayzuan

Submit By :

Nota-Nota Gila

Update 27/8/2010

Dapatkan buku Nota-Nota Gila oleh Mohd Jayzuan, buku kedua hasil nukilannya selepas buku  28 Hari: Jurnal Rock n’ Roll’. Buku edisi terhad ini hanya ada 300 buah sahaja dan boleh dibeli dgn harga Rm 20.00 melalui online. Sesiapa yg berminat boleh tempah buku ini di email ini dealbionmalaysia@gmail.com. Lebih baik anda cpt bertindak kerana buku ini mungkin tidak banyak yang tinggal…!!

28 Hari: Jurnal Rock n’ Roll

” Mengembara mengajar aku erti kepayahan hidup, memberi aku ruang bersendiri, berfikir dan melihat bermacam-macam tempat asing”

Dari seorang penyanyi kepada seorang penulis buku? Tiada apa yang mustahil jika seseorang itu mampu melakukannya. Mohd Jayzuan yang popular dengan lagu Gadis Elektrik dan juga vocal band Free Love kini sudah mampu tersenyum lebar kerana pada 12 julai 2010 pelancaran bukunya yang pertama, ’28 Hari: Jurnal Rock n’ Roll’ telah selamat dijalankan dengan lancar. Buku terbitan Sang Freud Press ini menceritakan pengalaman pengembaraan dia seorang diri ke seluruh Malaysia. Hasil tulisan yang begitu simple, humor dan straight to the point memang agak menarik.Dan cuba korang bayangkan kalau Yunalis juga turut mengikut langkah Mohd jayzuan atau band2 otai mesti bermacam-macam cerita dan gelagat tentang scene underground pada era2 90an.

Tatkala aku menerima jurnal ini dr abang posmen yang macho, aku terus membacanya. Manakan tidak berhari2 aku menanti dengan sabar. Buku yang sangat2 comel seperti penulisnya ku habiskan dalam masa tidak sampai sehari pun. Thank kasih Jay anda baru sahaja menceriakan hari aku. Gelak seorang diri dengan humor yang bersahaja dan sedikit ayat2 kejam. Jay mmg parah!! aku suka hasil tulisan Jay tidak berbunga2, berbelit2. senang nak paham. maklumlah ROCK N ROLL!! apa2 pun Jay jgn berhenti menulis, hasilkan lagi karya2 agung mu itu. Aku tak nak ulas panjang2 nanti tak suprise la plak kan. Apakata korang beli ja buku nih. Tak mahal pun RM15 jer.

Buku ini akan berada di MPH, Popular dan Silverfish pada hujung Julai dan berharga RM 15 hinggit sahaja. Selain itu bg orang yang malas nak pergi kedai (mcm aku) atau duduk jauh dihujung dunia tu korang boleh beli secara pos.

Pembelian secara pos:
1. Masukkan RM15 ke akaun berikut (lebih pun tak mengapa sebagai tanda sokongan :):
nama: Irman B Noor
no akaun : 162085468109 (maybank)
2.Lampirkan bukti pembayaran melalui emel dan lampirkan alamat.
dvinecomedy@hotmail.com

sebarang pertanyaan tentang pembelian buku :
http://www.facebook.com/sufianabas

bg yang ingin tahu lebih mendalam tentang buku itu:
http://www.facebook.com/mohdjayzuan

By Nicexx

Comments

14 Comments on "Nota-Nota Gila and 28 Hari: Jurnal Rock n’ Roll’ By Mohd Jayzuan"

  1. nizam on

    pernah dgr lagu….tapi tak pernah baca hasil nukilan karya nya.tentang beli melalui pos tue..bleh d percayai ker?(saya ada sifat2 malas nak kuar uma)

  2. nicexx on

    yes boleh dipercayai sbb saya pun beli melalui pos juga….

  3. me on

    kat MPh pon ada jugak 🙂
    buku ni berbaloi2 la.
    skang jayzuan kuar buku nota2 gile.
    limited 300 copy

  4. aisumichan on

    kalo dekat mph pun ade jugak boleh lah g cari nnt ^___^

  5. nice on

    yg nota-nota gila tu hanya boley dibeli melalui on9 SAHAJA…

    28 Hari: Jurnal Rock n’ Roll’ boleh didpti di MPH,popular…. 🙂

  6. yunea on

    huhu,..ada stok lgi ke buku ne??
    saya nak~!

  7. hilmi on

    klau beli nota2 gile mmg kene beli secara on9 ke.???
    tiada jual di kedai..???

  8. hilmi on

    asal tak reply ni..???
    saya hendak bertanya….

  9. nice on

    nota2 gila hanya boleh di beli secara online sahaja sbb ia edisi terhad……

  10. hilmi on

    bagaimana untuk membelinya ?
    cara-cara untuk mendapatinya .

  11. nice on

    baca laa entry kat atas tu…….
    ok camni.. klu nak beli buku nota2 gila tu.. awk send je apa2 soalan kat email bwh ni.. tny dia camne nak tempah buku tu.harga buku dan macam2 soalan lagi.. ^_^
    dealbionmalaysia@gmail.com

  12. hilmi on

    thanks !
    nice memang

  13. didi on

    oh hi pihak malayapark. ade copy lagi tak nota gila ni??

  14. nice on

    cuba awk usha kat kedai kedai Yuna atau Silverfish, Bangsar.. maybe ada lagi beberapa naskhah buku tu kat sana….